Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Thursday, December 30, 2010

Ape nak Jadi.. Ape dah Jadi..

SEMALAM, aku cam biase, menjalankan aktiviti rutin aku di rumah iaitu.... online.. 2 je la keje aku kan... 2 pon terpakse maen cop2 ngan 2 orang anak pak cik zairee yang laen.. bilekah aku akan dapat laptop sendirik? bilekah? hmmm...

berbalik kepade crite asal, taim on9 pesbuk nihh, aku ternampak le seorang kawan seperjuangan aku telah menekan butang like pade page harimau malaya fans portal.. ahha.. macam menarik.. yela malaysia da menang kan.. mesti banyak pujian2 yang diberikan pade skuad negare nihh (mentang2 la menang, kalo x?).. zzzzz...

so hati aku pon tergerak la nak tinjau2 page uh.. 
aikkk.. ni page malaysia ke indonesia? bukan setakat banyak orang indon je, siap caci maki bagai.. ape nak jadi, ape dah jadi.. pasal bola je sampai leh jadik cam2.. ilek la bapak2 ibu2, brader2 sister2.. x matang langsung. aku ase da macam2 da kerajaan buat nak suh due negare ni bebaek.. x jugak bebaek.. aku.. semestinye menyokong negare sendirik.. indon pasal kebudayaan pon nak kecah.. x paham le.. xde idea ah tu..

tapi yang orang malaysia pon, da taw mentaliti mereka rendah mencecah tanah, yang korang terikut2 kejahilan mereka 2 kenape.. maknenye same tarap je la korang erk.. haa... haa.. x mo ngaku lak.. haih...

malaysia n indonesia, begadoh kat pesbuk. sape yang cipte pesbuk? orang barat.. jadi orang barat buat ape skarang? ketawe berdekah guling2 pecah perut suke hati.. pehh.. terbaek dari ladang... 

aku tabik la sape2 yang mempunyai semangat patriotik dalam jiwe dan sanubari anda sekalian.. tapi care anda salah la.. setakat komen kat pesbuk 2 x jadi pape pon weyh.. bazir mase dan tenage je.. plus orang yang x rabun jadik rabun, yang rabun betambah pule power spek, disebabkan mengadap pesbuk n melayan bende2 yang x bermanfaat tersebut..

ANTARE KOMEN2 YANG... ( -.-;)



I-HARIMAU LAPAR HIDUP DI MUSIM KEMARAU. . .SEPERTI MANUSIA HIDUP SEBAGAI PENGEMIS.               .KEMERDEKAAN HANYA MINTA-MINTA. .NEGARA YANG NGA ADA USAHA. . .HANYA BISA MENGCLAIM    KEPUNYAAN INDONESIA. . .
DASAR BONEKA INGGRIS. . .


M-GARUDA CACAT MENINGGALKAN NAJIS SETELAH DIBAHAM HARIMAU MALAYA.....INDON PENGEMIS PENGEMIS PENGEMIS.....HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA


I-EH KAU GA SADAR APO??
MATA UANG RUPIAH LEBIH BESAR JMLAHNYA JIKA DI DOLLAR MANA MATA UANG KAU????????
JGN KAU BANGGA KAN KARNA LEBIH RENDAH DARI MATA UANG RUPIAH PAHAM KAN ITU..
BENDERA SAJA KAU MENIRU BENDERA AMERIKA CUMA KAU GANTI BINTANG NY...A SAJA...
OTAK PAKAI UNTUK BERFIKIR JGN BISA NYA COPY MY STAIL...
UNDERSTUT???


M-INDONESIA SEDARA NGAN SINGAPORE?? PALA BANA KORANG LA INDON!!! WEH SINGAPORE TU MALAYSIA PUNYA...TAPI MEREKA NAK BERPISAH DENGAN MALAYSIA...TAPI KAMI MALAYSIA APA ADA HAL...PULAU JE KOT...BUKAN MCMA LU...TIMOR LESTE PUN BERPISAH...LAGI AHCEH PUN NAK BERPISAH DENGAN LU ORANG...LPS TU HANTAR ASKAR.....PALA BANA KORANG LA INDON...

(komen penulis- taw gak dorang erk isu dunie.. tabik la.. haha)



ADE YANG BERLAGAK KUUL..


-shhhhhhhhhhhhhhhhh...... biarkan depa hangpa tgk tak perilaku org tak berakai.. biarkan kite silent jap.. p bancuh kopi ka buat goreng pisang ka.. sat² lagi hangpa tgk ar.. kalau tak caya kata cek nie.. penuh ngan gelagat depa.. den kita gelak reramai.. setuju ka? Setuju klik like ja... tak yah komen..


-Yang dok sebut TIMNAS.. TIMNAS... ni bukan kita.. tu Indon. Jangan pulak hangpa yang menyokong HARIMAU MALAYA ni pi sebut TIMNAS, sebut aja Skuad Kebangsaan, takpun kita sebut saja HARIMAU MALAYA. Dan stuju dengan @zack analyse, sekarang kita relax dan jom gelak ramai-ramai. Hero kena relax.



ADE YANG SEDAR DIRI.. ALHAMDULILLAH


-Islam agama yang suci. jangan hancurkan kesucian agama Islam


-Udah g usah berantem. Kita org Islam harus bersatu, bukan seperti ini terpecah belah. Malu Rasulullah..!! (Buat yg beragama Islam)



so ape bezenye malaysia ngan indon nihh.. same je aku tgk..  masing2 sebok nak maki hamun.. sampai bile2 pon x abes...

 

maka kesimpulannya, aku pon x taw nak simpulkan... macam xkan selesai je bende nihh.. tapi aku berdoa 
semoga Malaysia kekal aman damai.. xmo perang2.. takot wooo..


HAAA!Tahniah kepade pemain bola sepak Malaysia.. nak2 keeper.. hee.. cayalah bro.. Malaysia Boleh!.. ha.. aku patriotik gak pe... zzzz..

Monday, December 27, 2010

Pulau Banding ke Pulau Mara? ke pulau Sara?

Dah 3 hari kem habis... perasaan saye sekarang? MAHU PEGI LAGI!!! 2 perasaan ke? x kesah la... Bes kott kem nih.. Banyak bende baru yang aku buat n belajar.. memang x sie2 5 hari aku pegi sane..

kitorang pegi naek feri.. feri biase2 je.. 2 jam lebih perjalann.. mule2 excited.. lame2 boring r lak.. beyse ah da lame sangat.. padahal 7 km jer..

feri yang banyak bejase

time kaseh pakcik.. pegi mane2 mesti naek feri beliau..


gaye2 bile da bosan terlajak


penginapannye? hanye pondok2 kayu beratapkan zink bagi pempuan, n khemah2 untuk lelaki.. aku igatkan kem, tp ni lebih sesuai dipanggil camping kot...



inilah die pondok kecil kami.. kecil molek .. siries sempit.. tapi ok la.. merapatkan ukhuwah

aktiviti2 spanjang program ni pon sangat sungguh teramat bes.. meh la nak story panjang sket.. ley wat kenangan. almaklumla zaman da moden.. no more diary2.. blog kan ade.. hee...



-water confident
taim form 4 x sempat kott.. tap serase aku yg nih berkali gande lag bes.. kitorg siap diajar berenang, tiup2 wisel kat life jacket uh, menyelam timbul... penat tuh.. bayangkan kaki x cecah darat.. terkapai2 ye di situ. tapi dsebabkan abah yang ajar, penat2 letih2 sume ilang... terbaek!

-abseiling
turun tebing setinggi erm... bape kaki eh? lupe da.. tapi tgi gak ah.. cuak kot.. aku sangat pelik bile badan aku x turun2 ke bawah. sampai org 2 ajar aku secare personal. upenye aku x longgarkan tali blakang. cane nak turun.. -_-;  trun tebing uh bape minit je.. nak tgu sume org siap, separuh ari gak tgu.,., haih.. tapi ade kenangan bes jugak la d ctu.. hehe

-rakit n kayak
mase nih grup aku kene berakit luh.. grup len berkayak.. seb bek taim kayak org blakang aku lelaki.. leh gak aku lepak2 ngan piyah sebentar.. sebentar je la.. lenguh kot tangan.. sampai kat tengah2 tasik ktorang tukar nek kayak lak.. yang paling bes taim sume rakit n kayak berkumpul, pegang kayak or rakit membe sebelah, pastu bot tukar direction... kayak or rakit 2 pon tukar direction serentak.. semmmatt...

-jungle trekking
jauh gila bjalan.. panjat pokok mati, lalu bawah kayu2 berselirat, ade zon buluh, zon berduri, indah sungguh,,,, taim turun agak mencabar.. dak2 laki tunjuk skill slide dorang.. yang pompuan turun dengan ayu skali.. yg x leh aku lupe,, taim tuh nak turun satu cerun yg licin.. then aku trun laju gilak rr.. depan plak dak laki.. x bley aku nak pelok.. hoho.. make tgan aku pon pegang la satu pokok yang tidak berdaun.. yang penuh dengan duri2.. aduhh duhh duhh.. sungguh sakit.. tapi masih control ayu.. kesian tgan aku.

-lead the blind
carenye, ketue kene lead anak2 buah die yg dah ditutupkan mate dengan kaen putih untuk mengambil makanan untuk makan malam.. kat cni ketue kene bijak r. nak suh anak buah die duduk dulu ke, die nak amekkan makann utk sume ke, ape2 je la.. yg pnting anak2 buah die dapat makan,,, tahniah kat ketue grup aku koz kitorg grup first yg dapat makan dgn jayenye.. ANAK BERANAK! PUSH3! cheer merepek abes.. ;p

-ikhtiar hidup
kitorg diajar cane care2 nak hdupkan ungun api, masak nasik lam kelape, bwat tempat beteduh, buat jerat binantang. n bwat tali gne sabut kelape....bende baru yg sungguh menarik...

-flying fox
yang ni pon aku x penah buat. jaraknye agak dekat.. tapi yang x bley blah penuh manusia2 kat bwah yang melangut tgk membe2 wat terbang musang.. grup 5678 men cap kalicap.. haha.. tbe2 permainan 2 jad begitu terkenal.. siap ade final cap kalicap.. gempak ah..


curik gambo kmb satu.. hehe



-lawat kampung orang asli
puak ni namenye puak jahai.. siket je penduduknye.. before pegi 2 cikgu kate ade jual souvenir. boley la sape2 nak bawak dwet.. seb bek aku antare org yang tdak bersemangat untk amek dwet kerane.. erm.. maleh ah nak cakap.. huhu...taim sampai 2 ktorang lak yg jadi jakun g kejor anak2 org asli uh.. xde la kejar, tapi mencari2, terjenguk2, terintai2... dorang siap pkai blusher uh.. hik2.. cumel la dik...

rumah itu, rumah mereka


anak itu anak mereka


sumpit itu.. -_-.. kenangan yang kurang indah disini.. 


banyak lagi nak aku cerite.. tapi x ngapelah... x larat eden. meh nak upload gambo .... bercerite berdasarkan gambo bes sket... cam zaman sekolah rendah dulu....


ni namenye Group toman.. name diambil berdasarkan name pondok kecil kitorang diami.. KM+KPM... Kitorang saling sayang menyayang.. hehe.. Kak iesya ketue bilik ah... die ngan kak majidah memang havoc.. miss u all..!



KMB + KMS.. gambo taim mule2 nak naek feri.. excited tuhh!



itu abah kami.. beliau ni memang orang kuat pulau tuh.. serba serbi die tau.. hebbat! cayalah bah!



Grup satu @ grup ANAK BERANAK.. mane dorang dapat name ni aku pon x taw.. last minit kot... asalkan ade name group.. boley la tuh.. PUSH3...!



on the way balek.. masing2 kecapekan d lautan kasut2 berlumpur yang bergelimpangan..



 berpisah sudah.. sob3.. panjang umo jumpe lagi ye...







Overall kem ni memang kem yang paling besh penah aku join... n kenangan yang paling tip top dalam kamus idop taon 2010 aku... mara memamg patot teroskan kem ni.. x gitu kak yam? hehe.. Aku harap dapat jumpe korang lagi.. gud luck korang! kawen jemput aku tawu!


Thursday, December 16, 2010

X Ske.. x ske..

Hai bloggers2 sume...! 
Haha.. ayat cam hebat jerk.. tgk followers sket... 8.. 8.. lapan.. ye lapaaan! jadi? okey tak mau amek pusing... Hari ni nak merapu di ruangan belog ini.. 

APE YANG AKU X SUKE?



Aku x suke...
Menunggu.. ade ke orang yang suke menunggu.. satahu aku xde.. 
orang yang suke buat org laen tertunggu2 2, x rase bersalahkah? 
Banyak lagi bende laen yang orang len ley buat selaen tggu kau la! (emo lak)



Aku x suke... 
Bende yang melekit.. eeuuu.. jijik2...
 nyah kau dari tubuh badanku ini.

Aku x suke...
Orang yang menukarkan jantinanya.. wey, besyuko sket la.. yang pompuan nak jadik laki, muke stll comel.. haha.. klaka.. yang laki lak sebok nak jadik pompuan.. urat timbul tuh.. scary...

Aku x suke... 
Serangge.. bende kecik yang beterbangan dan merayap2 tanpe hale tuju. Makhluk pertame dalam list serangge yang paling tidak diminati jatuh kepade lipas.. owh gosh.. i hate that little ugly creature.. Kedue, tebuan yang berterbangan dan sengaje menghentamkan dirinye di dinding2 dan lampu2.. seyes xde keje makhluk ni.. tolonglah jangan sesat masuk lam bilik aku lagi... 

Aku x suke...
Tergigit bende2 pelik dalam makanan... contohnye, bunge lawang, bunge cengkih, dan segale macam jenis bunge lah.. halia pon same.. konpem aku buang sume makanan yang ade lam mulut uh.. dan meneruskan suapan yang seterusnye dengan mimik muke yang.... x berape nak chantek...

Aku x suke...
Orang yang becakap blakang.. atau bahase saintifiknye, mengumpat.. cakap depan2 r weyh.. ceyh,  kalo mereka cakap dpan2 konpem kene penampo jepun.. lagipon, aku penah gak becakap blakang... tettt! lumrah kehidupan kot.. -_-



Aku x suke... 
Pembohong.. kalo nak cakap bohong, x yah becakap boley?kang tuhan tarik nikmat suare ko, ha.. baru padan muke da xley becakap langsung... 




Aku x suke...
Time nak tido je, mate x ley nak tutop.. seksa weyh.. penah sampai 2 jam mate still x mo tutop2.. nak kuar tgk tv sorang2, takot weyh.. so, baring je la, sambil ngadap siling putih uh.. n sambil curik2 pandang tingkap.. agak2 kenape??? 

hmm.. banyak benor bende yang aku x suke... act aku bosan malam ni.. x taw nak buat ape.. so merepek la keje yang paling mudah dan murah untuk dilakukan.. idea dah habis, jadi, saye permisi dlu.. (dengan semangatnye Google gambo)

Friday, December 10, 2010

cuPPy cAKes..

Anniversary parents, nak bwat ape erk? kek cokelat? booriing.. ahha! cupcakes.. comel n skang ni memg musim org bwat cupcakes.. so, ape salahnye try..

so, first, kene la taw resepi kan.. kalo x cane nak jadik kek.. so, akak aku ngan SEGAMATnye cari resepi cupcakes lam intenet.. aku? lepak aje, sebab aku da besetuju segale pebelanjaan wat kek tuh ditanggung oleh aku.. so, lek2 suda.. haha..

maka sehari b4 tarikh keramat tuh, saye da kakak kesayangan saye pon merempit la ke pasaraye berdekatan untok carik bahan2nye.. on the way balek, ade polis wat roadblock.. da taw pon sebab taim pegi da nampak dorang tepacak kat tengah jalan.. aku da ade lesen, so, what de prob.. dengan bangge dan yakinnye aku menghampiri pakcik polis 2..

" keluarkan lesen ngan road tax," beliau meminta dengan muke selambe..
aku pon kasik la.. die pon telek rodtex tuh..
"da mati ni.. ni moto sape ni..? (sambil tunjok rodtex 2 kat aku.
bukannye aku nampak pon.. rabun der. aku pon pandang je la kan.
aku pandang akak aku kat blakang.. die pon pandang aku balek. kami saling pandang memandang.. then pakcik polis 2 kate.. kat depan da mati, kat belakang(sambil pusing rodtex uh) idup ag.. pastu die pon senyum..
hah klaka la tu pakcik.. klaka..
aku pon start enjin, tanpa dsengajakan, aku terpress moto tuh.
"haih, marah?" eheh.. xpon.. aku jawab lam ati

panjang lak cite pasal pakcik polis. okey back 2 cupcakes. petang tuh kitowang da start buat.. sumenye bejalan lancar.. keknye dalam oven kembong abes. taim kuar leper balek. adess..

dalam oven. macam chantek...

malamnye wat toping lak.. ahah.. seyes aku x reti.. ngan icing yang berminyak.. apekejadah bentuk yang aku wat pon aku x taw.. maka siaplah cupcakes tersebot..


IN PROGRESSSS.... agak burok.. beysela.. amatur..



da siaapp.. honestly bukan aku yang decorate.. huhuhu..



perlu ke gambo ni? lalala........


Wednesday, December 8, 2010

BELOG2

wah2.. macam2 jenis blog aku jumpe.. blog yang kalerful, blog yang gelap suram, blog yang citer pasal diri sendiri, blog yang cite sal pakwe... macam2 lah.. x dinafikan bahawesenye mereka2 ini sangat kreatif ye... ntok penulis2 yang wat contest,, hmm not bad la.. contest2nye pon macam2 jenis.. antor gambo kiut la, mate besor la, kire bintang pon ade.. hehe.. terase cik kak? jgan terase2, patotnye berbangge.. ;p

aku bukannye penulis blog yang handal lagi hebat.. juge x mampu hasilkan karya2 yang bes utk dibace oleh sume lapisan masyarakat. aku gak x reti nak menggodek bende2 alah yang boleh jadikkan blog aku ni chantek cam org laen, so, whats the point aku buat blog ni.. aku pon tepikir jugak..




perlu ke aku wat contest, utk memberitahu blogger2 yang laen bahawesenye aku wujud lam industri belog membelog ini? aku ase x perlu kot, wat mase ni mayb.. huhu.. tapi aku ase ade gak pekdahnye aku wat blog ni, antarenye, senang aku nak carik blog2 yang ade informasi2 begune.. or bahan2 bacaan yang memberi manfaat. kalo free2, ley aku klik je kat senarai blog yang aku follow. kan senang 2..

selain daripada itu(ayat nak skema), boley gak aku tgk2 pekembangan kawan2 aku yang len.. camne kehidupan dorang skang.. walaupon aku x msj or chat or email dorang, x bermakne aku lupe.. eceh... baek la 2...

so aku harap aku dapat jumpe blog2 yang bes pasni.. kalo korang ase aku patot bace blog korang, tinggalkanla link blog korang kat,... erm.. kat mane2 la yang korang nak... asalkan aku dapat carik

hmmmm,,, sampai sini je kot aku mencoret.. t aku ase nak mencoret, aku coret ag.. sebulan kot duk umah... haish.. apela aku nak buat.. k.. assalamualaikum....

Tuesday, September 7, 2010

Aku Suke Kamu... ;)




Look around yourselves
Can’t you see this wonder
Spreaded infront of you
The clouds floating by
The skies are clear and blue
Planets in the orbits
The moon and the sun
Such perfect harmony

Let’s start question in ourselves
Isn’t this proof enough for us
Or are we so blind
To push it all aside..
No..

We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Look inside yourselves
Such a perfect order
Hiding in yourselves
Running in your veins
What about anger love and pain
And all the things you’re feeling
Can you touch them with your hand?
So are they really there?

Lets start question in ourselves
Isn’t this proof enough for us?
Or are we so blind
To push it all aside..?
No..

We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look bright to see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

When a baby’s born
So helpless and weak
And you’re watching him growing..
So why deny
Whats in front of your eyes
The biggest miracle of life..

We just have to
Open our eyes, our hearts, and minds
If we just look quiet we’ll see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Open your eyes and hearts and minds
If you just look bright to see the signs
We can’t keep hiding from the truth
Let it take us by surprise
Take us in the best way
(Allah..)
Guide us every single day..
(Allah..)
Keep us close to You
Until the end of time..

Allah..
You created everything
We belong to You
Ya Robb we raise our hands
Forever we thank You..
Alhamdulillah..




MAHER ZAIN...

Indah kan lirik lagu ni... Aku baru taw ade penyanyi yang bername Maher Zain sejak aku duk kat KMS ni... Aku sangat suke lagu die yang bertajuk Open Your Eyes.. Bile da dgar rase nak dengar lagi... lagu die yang len pon bes gak.. hmm.. bgus nasyid versi english ni.. kerna aku memg lemah lam english.. so, boley la aku improve sket2 kowt... lagu2 nye sangat menyentuh kalbu.. keep up the good work MAHER ZAIN !!.. eceh.. cam membe lame...

aku.. shopping.. lonely dan dot3..

Susah gak erk shopping.. x paham dengan pompuan2 yang kaki shopping.. tidak penatkah mereka.. hmm.. mayb mereka sudah dilatih dari awal.. tadi pagi mak ajak kuar, g cari barang untuk raye la katekan.. namun setelah beberape tempat aku lewati, satu pon benda aku x bekenan.. maka balekla aku dgan tangan kosong.. xde la kosong sangat sebab aku ade beli lip ice.. bibr kering woo.. then petang 2 utk mengubat hati yang duka lara sebab x bli pape, aku pon kuar la merempit sensorang.. penat aku round satu angsana.. naik turun bangunan uh ade r lam 4 kali.. still x jumpe2.. haish.. cerewet gak eh aku.. then memandangkan mase sering mencemburui aku, aku pon bertekad utk ke salah sebuah kedai kasut.. x kire.. kene beli gak.. so aku pon beli la sepasang wedges yang menarik perhatian ku.. hah.. dapat satu barg pon jad ah.. ek eh.. lawa lak keronsang tuh.. singgah jap.. bli satu.. haa.. da ade 2 barang.. ok la 2.. balek2! da pukl 6.. nak berbuke pule.. adehh.. hujan! so kene la tgu 20 mnit.. bosan seyh.. nak kuar sangat, padan muke aku.. haish.. banyak lak dugaan d bulan pose neyh.. dengan jalan yang jem.. seb bek aku pro.. haha..

hmm.. skang ni act aku bosan sesangat.. nak mesej, x taw la plak nk mesej ngan sape.. die 2 tdo awal.. biakanla.. so skang im feel so so lonely.. dapat merepek kat cni at least dapat menghilangkan secubit perasaan bosan ku(+ sedey).. da la merepek.. nak jengah blog org len lak... chiow..

Sunday, September 5, 2010

rumahku tempat kediamanku

Skang da ade kat umah..! owh bahagienye... da due bulan kot x balek.. tapi naek cuti ade mid sem exam..haish... maleh eh nak study..
urmm.. setelah lame tdak memblog, hari ni tbe2 dapt hidayah lak nak menaip... act tade yang menarik pon.. KMS? cenggitu la.. nothing speacial.. huhu..
rumate, classmate... ok la... so skang ni sedang mencari sesuatu yang bes dalam idop.. ape yang bes? ntahle.. jiwe cam kosong je.. haihh.... xpe la.. just go wif the flow..

Wednesday, June 23, 2010

Cerite Si Kosong

Skang ni aku x taw nak bwat pe.. bile online, da xde pe untuk d buat.. nak mesej... urm.. ntalaa.. sudi ke.. die lebih menjage perasaan si DIE.. biarkanlah.. so, aku mengambil keputusan untuk mencoret dcni... menghilangkan segale gundah gulane.. apekahhhhh....???

Lagi bape ari je nak pegi KMS, baju sume da pack, borang2 sume da settle, barang2 ade la lag yg blom bli.. esok gaji.. ley r shoppng.. huhu.. aku da sedie ke nak start blaja balek pas cuti slame 7 bulan ni... adess... x taw la.. tapi harapnye boley laa... menghadapi hari2 seperti di mrsm dulu.. aku masih lagi anak mara nampaknye... so kehidupannya aku ase x banyak berbeze..still berbaju kurung... adehh.. tapi ok la jugak.. kalo x jadi pekasam baju2 kurung aku tuh...

Erm.. bile da start blaja nanti, mayb aku akan kurang pk bende yg remeh temeh.. baguslaaa.. penuhkan mase dengan study n kawan2,... baru bermanfaat sket mase aku,, yg slame 7 bulan ni banyak aku sie2kan... aku teringin sangat nak melawat negare org nih.. tgk membe2 laen da pegi.. sangat jeles....! tapi pointer mesti r lepas, kalo x angan2 mat jenin le jawabnye... d mane ade kemahuan dctu ade jalan... INSYAALLAH.....

k. da xde modal nak tulis pe.. aku harap segalenye akan baek2 blake, bjalan lancar, dan dipermudahkan.. n antare aku dan die, harapnye ade jalan penyelesaian, kate putus, or wateve.., sblom aku mulekan idup aku kat KMS tuh....




~kenape bile kite yang terguris dan terhiris, kite sendiri yang perlu mengubatinye... ke memang cam2 lumrah idop.. agknyela kott.. tapi mampu ke aku baikinye jadi cam sediakale? ku berseraaaahhh...~

Sunday, June 20, 2010

TaCiNG SeKeTiKa.. ♂♀

Kerispatih - Demi Cinta

Maaf.. ku telah menyakitimu
Ku telah kecewakanmu
Bahkan ku sia-siakan hidupku,
dan kubawa kau s'perti diriku
Walau hati ini t'rus menangis
Menahan kesakitan ini
Tapi ku lakukan semua demi cinta
Akhirnya juga harus ku relakan kehilangan cinta sejatiku
Segalanya t'lah ku berikan
Juga semua kekuranganku
Jika memang ini yang terbaik
Untuk diriku dan dirinya
Kan ku t'rima semua demi cinta

Reff :
Jujur, aku tak kuasa, saat terakhir ku genggam tanganmu
Namun yang pasti terjadi, kita mungkin tak bersama lagi
Bila nanti esok hari
Ku temukan dirimu bahagia
Ijinkan aku titipkan kisah cinta kita selamanya

lagu ni aku tujukan untuk aku.....................







Selalunya orang yang kita sayang
suka membuatkan kita teruji,
Selalunya orang yang kita sayang
suka membuatkan kita keliru,
Selalunya orang yang kita sayang
suka membuatkan kita terluka,
Selalunya orang yang kita sayang
suka membuatkan kita terkilan,
Selalunya orang yang kita sayang
suka membuatkan tahap kesabaran kita menipis,
Dan selalunya orang yang kita sayang
suka membuatkan ianya hadir bila memerlukan
dan pergi tanpa meninggalkan pesan,
Dan kita terpaksa melepaskan orang yang kita sayang
kerana kita sayangkannya,
Kerana kita terlalu menyayanginya,
Dan kita meminta perpisahan
kerana kita tak mampu membenci dirinya,
Kerana dia sentiasa berada di hati kita,
Walaupun dia yang paling banyak mencalarkannya,
Semoga Allah nenberi petunjuk kepada kita
dan orang yang kita sayang...

Untuk renung-renungan...






Nape ley tacing niy.. ade sesuatu yang terjadikah..? agaknye kot... xpelaa..pas ni cube untuk menyerabutkan diri.. KMS!!! wait 4 me.. t aku datang... huhu.. lalalala

Monday, June 7, 2010

kenangan dulu2...

Tetibe hari ni aku teringat zaman skolah2 dulu... Memori2 yang xkan berulang lagi.. Rase cam nak imbas kembali lak.. hmm.. mase skolah rendah, darjah 1 n darjah 2, aku skolah kat SK Chukai, darjah 3 sampai 6, aku transfer ke SK Bukit Kuang, coz lagi dkat ngan umah.. G skolah pon naek beskal je... Bes tol dulu2, nak2 dajah 6.. Kamilah yang paling besor.. ape2 ckgu akan carik kteowang.. huhu.. Cam bagos jer...

Then masokla plak cite skolah menengah.. Mule2 daftar kat SMK Sultan Ismail.. tapi x lame pastu, dapat tawaran ke SMK Chukai... 3 taon aku duk kat sane, form 4 dapat lak MRSM Kota Putra.. Pastu Form 5 pindah lak ke MRSM Pontian coz ikut ayah aku.. Huhh.. Cam banyak je skolah yang aku masok.. Tapi stiap kali aku masok skolah baru, mesti aku homesick.. Skolah Chukai tuh bape minit je dari umah.. tapi nanges cam dah xkan jmpe family.. Dah la ley balek stiap due mnggu.. ape la aku neyh.. Mayb sbb baru dok asrama kot.. Manje x abes agi. Maklumla sume kene buat sendiri.. huhu

Setelah banyak tempat aku jelajahi ;p banyak gak ragam manusie yang aku tgk.. Keadaan pon totally berubah.. Ade perkare yang aku ske, ade gak perkare yang aku x ske.. Biase r 2 kan, manusie... Paling banyak kenangan aku kat Chukai r coz 3 taon skolah kat sane.. Bdak2 kat sane pon ramai yang aku knal, walaupon x ingat or x taw name.. haha.. Aku suke cikgu2 kat Chukai.. Sumenye baek2 n sporting.. Aku gak ade masuk satu kelab x rasmi kat skolah neyh.. GP Clup.. Grand Prix kah? No.. No.. Galah Panjang Club.. huhu.. Ntah pape je.. Penubuhannye taim aku Form 4.. Siap bwat baju.. tapi aku x sempat nak ade baju 2 coz aku dah pergi meninggalakan group tesebut dan melangkah ke sekolah baru.. sob3.. xpowlaaaa... Xde rezeki..

GP Club Members ;)


Bermule plak crite aku kat MRSM Kota Putra.. seminggu kott aku homesick.. nak2 baru je masok da xde air.. Tension giler babas.. Seb bek roomate aku sume bdak2 baru gak.. So x r rase janggal sangat kalo nak nanges pon.. Awal2nye aku baek ngan dak2 second intake yang masok skali ngan aku.. Lame2 aku dah mule rapat ngan bdak klas aku... Kehidupan kat sini cam berpuak2 sket.. bagi aku la... bagi org len x taw r plak... kawan2 aku kat cni sume sekepale.. Gile2 remaje.. syiok! n kat cni gak r aku jmpe die.. die? hehe.. sampailah tibe masenye aku ucapkan slamat tinggal kat MRSM KOPU niy.. Classmate lak siap bag can aku wat ucapan kat depan.. Terharu gilak.. Aku pon x taw ape yang aku merapu kat depan tuh.. Then bermule la adegan menangis sambil berpeluk pelukan.. Gurlz only ye.. hehe..


classmate kat KOPU

Dengan sparuh rela n separuh x, aku melangkah pule ke MRSM Pontian.. Dahla kene tinggalkan Terengganu, kene pndah skolah lak tuh.. hmm.. Sedikit tekanan ye dctu.. Tapi aku ase ade gak hikmahnye.. Aku cam stress gak r mule2 masok cni.. Peraturannye agak ketat dpd kat KOPU... Aku ase x penah kot x tron jemaah kat surau.. Taim SPM 2 len citer r.. Ustaz dah x ambek kesah.. Adekah aku turn semate2 kerane ustaz? hmm.. Tuhan saje yang tau... Kat cni senang nak buat kawan.. Sume orang ley campo.. x kire rupe, pangkat, darjat atau keturunan.. huhu.. Aku taw kat cni ramai yg loaded2.. Tapi dorang kesah plak.. Kawan tetap kawan.. Bgos tol.. Cayalah korang..

5 yale olwayz happy


Stiap kali aku masok skolah baru, mesti aku ade dgar suare2 yang kate aku ni sombong.. Aku sombong erk? Mayb sebab muke aku yang susah nak senyum n nampak cam garang, atau aku ni seorang yang susah nak memulakan perbualan, atau aku ni sebenarnye memang sombong? Aku pon x taw.. Tapi itulah aku.. Bukannye aku x pernah nak ubah.. Tapi cam susah jer.. Tapi ketahuilah kawan2ku bahawe aku sebnarnye bukanlah seperti yang kalian sangka,, ;p

So.. Sampai cni je kot crite aku.. Kang meleret2 jadi novel lak.. Papepon, zaman skolah memang best.. Skang ni aku da bukan budak skolh.. Budak kolej pon tidak.. Budak u pon tidak.. Masih menunggu tarikh pendaftaran.. Nak nanges da aku dok umah lelame.. Bosaaaann!! hmm.. Di kesempatan ini aku nak kawan2 aku taw aku sayang sangat kat korang.. cam kad raye lak.. T da berjaye jangan lupe lak orang kat cni k! LOVE U ALL..