Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Wednesday, June 23, 2010

Cerite Si Kosong

Skang ni aku x taw nak bwat pe.. bile online, da xde pe untuk d buat.. nak mesej... urm.. ntalaa.. sudi ke.. die lebih menjage perasaan si DIE.. biarkanlah.. so, aku mengambil keputusan untuk mencoret dcni... menghilangkan segale gundah gulane.. apekahhhhh....???

Lagi bape ari je nak pegi KMS, baju sume da pack, borang2 sume da settle, barang2 ade la lag yg blom bli.. esok gaji.. ley r shoppng.. huhu.. aku da sedie ke nak start blaja balek pas cuti slame 7 bulan ni... adess... x taw la.. tapi harapnye boley laa... menghadapi hari2 seperti di mrsm dulu.. aku masih lagi anak mara nampaknye... so kehidupannya aku ase x banyak berbeze..still berbaju kurung... adehh.. tapi ok la jugak.. kalo x jadi pekasam baju2 kurung aku tuh...

Erm.. bile da start blaja nanti, mayb aku akan kurang pk bende yg remeh temeh.. baguslaaa.. penuhkan mase dengan study n kawan2,... baru bermanfaat sket mase aku,, yg slame 7 bulan ni banyak aku sie2kan... aku teringin sangat nak melawat negare org nih.. tgk membe2 laen da pegi.. sangat jeles....! tapi pointer mesti r lepas, kalo x angan2 mat jenin le jawabnye... d mane ade kemahuan dctu ade jalan... INSYAALLAH.....

k. da xde modal nak tulis pe.. aku harap segalenye akan baek2 blake, bjalan lancar, dan dipermudahkan.. n antare aku dan die, harapnye ade jalan penyelesaian, kate putus, or wateve.., sblom aku mulekan idup aku kat KMS tuh....




~kenape bile kite yang terguris dan terhiris, kite sendiri yang perlu mengubatinye... ke memang cam2 lumrah idop.. agknyela kott.. tapi mampu ke aku baikinye jadi cam sediakale? ku berseraaaahhh...~

Sunday, June 20, 2010

TaCiNG SeKeTiKa.. ♂♀

Kerispatih - Demi Cinta

Maaf.. ku telah menyakitimu
Ku telah kecewakanmu
Bahkan ku sia-siakan hidupku,
dan kubawa kau s'perti diriku
Walau hati ini t'rus menangis
Menahan kesakitan ini
Tapi ku lakukan semua demi cinta
Akhirnya juga harus ku relakan kehilangan cinta sejatiku
Segalanya t'lah ku berikan
Juga semua kekuranganku
Jika memang ini yang terbaik
Untuk diriku dan dirinya
Kan ku t'rima semua demi cinta

Reff :
Jujur, aku tak kuasa, saat terakhir ku genggam tanganmu
Namun yang pasti terjadi, kita mungkin tak bersama lagi
Bila nanti esok hari
Ku temukan dirimu bahagia
Ijinkan aku titipkan kisah cinta kita selamanya

lagu ni aku tujukan untuk aku.....................







Selalunya orang yang kita sayang
suka membuatkan kita teruji,
Selalunya orang yang kita sayang
suka membuatkan kita keliru,
Selalunya orang yang kita sayang
suka membuatkan kita terluka,
Selalunya orang yang kita sayang
suka membuatkan kita terkilan,
Selalunya orang yang kita sayang
suka membuatkan tahap kesabaran kita menipis,
Dan selalunya orang yang kita sayang
suka membuatkan ianya hadir bila memerlukan
dan pergi tanpa meninggalkan pesan,
Dan kita terpaksa melepaskan orang yang kita sayang
kerana kita sayangkannya,
Kerana kita terlalu menyayanginya,
Dan kita meminta perpisahan
kerana kita tak mampu membenci dirinya,
Kerana dia sentiasa berada di hati kita,
Walaupun dia yang paling banyak mencalarkannya,
Semoga Allah nenberi petunjuk kepada kita
dan orang yang kita sayang...

Untuk renung-renungan...






Nape ley tacing niy.. ade sesuatu yang terjadikah..? agaknye kot... xpelaa..pas ni cube untuk menyerabutkan diri.. KMS!!! wait 4 me.. t aku datang... huhu.. lalalala

Monday, June 7, 2010

kenangan dulu2...

Tetibe hari ni aku teringat zaman skolah2 dulu... Memori2 yang xkan berulang lagi.. Rase cam nak imbas kembali lak.. hmm.. mase skolah rendah, darjah 1 n darjah 2, aku skolah kat SK Chukai, darjah 3 sampai 6, aku transfer ke SK Bukit Kuang, coz lagi dkat ngan umah.. G skolah pon naek beskal je... Bes tol dulu2, nak2 dajah 6.. Kamilah yang paling besor.. ape2 ckgu akan carik kteowang.. huhu.. Cam bagos jer...

Then masokla plak cite skolah menengah.. Mule2 daftar kat SMK Sultan Ismail.. tapi x lame pastu, dapat tawaran ke SMK Chukai... 3 taon aku duk kat sane, form 4 dapat lak MRSM Kota Putra.. Pastu Form 5 pindah lak ke MRSM Pontian coz ikut ayah aku.. Huhh.. Cam banyak je skolah yang aku masok.. Tapi stiap kali aku masok skolah baru, mesti aku homesick.. Skolah Chukai tuh bape minit je dari umah.. tapi nanges cam dah xkan jmpe family.. Dah la ley balek stiap due mnggu.. ape la aku neyh.. Mayb sbb baru dok asrama kot.. Manje x abes agi. Maklumla sume kene buat sendiri.. huhu

Setelah banyak tempat aku jelajahi ;p banyak gak ragam manusie yang aku tgk.. Keadaan pon totally berubah.. Ade perkare yang aku ske, ade gak perkare yang aku x ske.. Biase r 2 kan, manusie... Paling banyak kenangan aku kat Chukai r coz 3 taon skolah kat sane.. Bdak2 kat sane pon ramai yang aku knal, walaupon x ingat or x taw name.. haha.. Aku suke cikgu2 kat Chukai.. Sumenye baek2 n sporting.. Aku gak ade masuk satu kelab x rasmi kat skolah neyh.. GP Clup.. Grand Prix kah? No.. No.. Galah Panjang Club.. huhu.. Ntah pape je.. Penubuhannye taim aku Form 4.. Siap bwat baju.. tapi aku x sempat nak ade baju 2 coz aku dah pergi meninggalakan group tesebut dan melangkah ke sekolah baru.. sob3.. xpowlaaaa... Xde rezeki..

GP Club Members ;)


Bermule plak crite aku kat MRSM Kota Putra.. seminggu kott aku homesick.. nak2 baru je masok da xde air.. Tension giler babas.. Seb bek roomate aku sume bdak2 baru gak.. So x r rase janggal sangat kalo nak nanges pon.. Awal2nye aku baek ngan dak2 second intake yang masok skali ngan aku.. Lame2 aku dah mule rapat ngan bdak klas aku... Kehidupan kat sini cam berpuak2 sket.. bagi aku la... bagi org len x taw r plak... kawan2 aku kat cni sume sekepale.. Gile2 remaje.. syiok! n kat cni gak r aku jmpe die.. die? hehe.. sampailah tibe masenye aku ucapkan slamat tinggal kat MRSM KOPU niy.. Classmate lak siap bag can aku wat ucapan kat depan.. Terharu gilak.. Aku pon x taw ape yang aku merapu kat depan tuh.. Then bermule la adegan menangis sambil berpeluk pelukan.. Gurlz only ye.. hehe..


classmate kat KOPU

Dengan sparuh rela n separuh x, aku melangkah pule ke MRSM Pontian.. Dahla kene tinggalkan Terengganu, kene pndah skolah lak tuh.. hmm.. Sedikit tekanan ye dctu.. Tapi aku ase ade gak hikmahnye.. Aku cam stress gak r mule2 masok cni.. Peraturannye agak ketat dpd kat KOPU... Aku ase x penah kot x tron jemaah kat surau.. Taim SPM 2 len citer r.. Ustaz dah x ambek kesah.. Adekah aku turn semate2 kerane ustaz? hmm.. Tuhan saje yang tau... Kat cni senang nak buat kawan.. Sume orang ley campo.. x kire rupe, pangkat, darjat atau keturunan.. huhu.. Aku taw kat cni ramai yg loaded2.. Tapi dorang kesah plak.. Kawan tetap kawan.. Bgos tol.. Cayalah korang..

5 yale olwayz happy


Stiap kali aku masok skolah baru, mesti aku ade dgar suare2 yang kate aku ni sombong.. Aku sombong erk? Mayb sebab muke aku yang susah nak senyum n nampak cam garang, atau aku ni seorang yang susah nak memulakan perbualan, atau aku ni sebenarnye memang sombong? Aku pon x taw.. Tapi itulah aku.. Bukannye aku x pernah nak ubah.. Tapi cam susah jer.. Tapi ketahuilah kawan2ku bahawe aku sebnarnye bukanlah seperti yang kalian sangka,, ;p

So.. Sampai cni je kot crite aku.. Kang meleret2 jadi novel lak.. Papepon, zaman skolah memang best.. Skang ni aku da bukan budak skolh.. Budak kolej pon tidak.. Budak u pon tidak.. Masih menunggu tarikh pendaftaran.. Nak nanges da aku dok umah lelame.. Bosaaaann!! hmm.. Di kesempatan ini aku nak kawan2 aku taw aku sayang sangat kat korang.. cam kad raye lak.. T da berjaye jangan lupe lak orang kat cni k! LOVE U ALL..