Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Monday, June 7, 2010

kenangan dulu2...

Tetibe hari ni aku teringat zaman skolah2 dulu... Memori2 yang xkan berulang lagi.. Rase cam nak imbas kembali lak.. hmm.. mase skolah rendah, darjah 1 n darjah 2, aku skolah kat SK Chukai, darjah 3 sampai 6, aku transfer ke SK Bukit Kuang, coz lagi dkat ngan umah.. G skolah pon naek beskal je... Bes tol dulu2, nak2 dajah 6.. Kamilah yang paling besor.. ape2 ckgu akan carik kteowang.. huhu.. Cam bagos jer...

Then masokla plak cite skolah menengah.. Mule2 daftar kat SMK Sultan Ismail.. tapi x lame pastu, dapat tawaran ke SMK Chukai... 3 taon aku duk kat sane, form 4 dapat lak MRSM Kota Putra.. Pastu Form 5 pindah lak ke MRSM Pontian coz ikut ayah aku.. Huhh.. Cam banyak je skolah yang aku masok.. Tapi stiap kali aku masok skolah baru, mesti aku homesick.. Skolah Chukai tuh bape minit je dari umah.. tapi nanges cam dah xkan jmpe family.. Dah la ley balek stiap due mnggu.. ape la aku neyh.. Mayb sbb baru dok asrama kot.. Manje x abes agi. Maklumla sume kene buat sendiri.. huhu

Setelah banyak tempat aku jelajahi ;p banyak gak ragam manusie yang aku tgk.. Keadaan pon totally berubah.. Ade perkare yang aku ske, ade gak perkare yang aku x ske.. Biase r 2 kan, manusie... Paling banyak kenangan aku kat Chukai r coz 3 taon skolah kat sane.. Bdak2 kat sane pon ramai yang aku knal, walaupon x ingat or x taw name.. haha.. Aku suke cikgu2 kat Chukai.. Sumenye baek2 n sporting.. Aku gak ade masuk satu kelab x rasmi kat skolah neyh.. GP Clup.. Grand Prix kah? No.. No.. Galah Panjang Club.. huhu.. Ntah pape je.. Penubuhannye taim aku Form 4.. Siap bwat baju.. tapi aku x sempat nak ade baju 2 coz aku dah pergi meninggalakan group tesebut dan melangkah ke sekolah baru.. sob3.. xpowlaaaa... Xde rezeki..

GP Club Members ;)


Bermule plak crite aku kat MRSM Kota Putra.. seminggu kott aku homesick.. nak2 baru je masok da xde air.. Tension giler babas.. Seb bek roomate aku sume bdak2 baru gak.. So x r rase janggal sangat kalo nak nanges pon.. Awal2nye aku baek ngan dak2 second intake yang masok skali ngan aku.. Lame2 aku dah mule rapat ngan bdak klas aku... Kehidupan kat sini cam berpuak2 sket.. bagi aku la... bagi org len x taw r plak... kawan2 aku kat cni sume sekepale.. Gile2 remaje.. syiok! n kat cni gak r aku jmpe die.. die? hehe.. sampailah tibe masenye aku ucapkan slamat tinggal kat MRSM KOPU niy.. Classmate lak siap bag can aku wat ucapan kat depan.. Terharu gilak.. Aku pon x taw ape yang aku merapu kat depan tuh.. Then bermule la adegan menangis sambil berpeluk pelukan.. Gurlz only ye.. hehe..


classmate kat KOPU

Dengan sparuh rela n separuh x, aku melangkah pule ke MRSM Pontian.. Dahla kene tinggalkan Terengganu, kene pndah skolah lak tuh.. hmm.. Sedikit tekanan ye dctu.. Tapi aku ase ade gak hikmahnye.. Aku cam stress gak r mule2 masok cni.. Peraturannye agak ketat dpd kat KOPU... Aku ase x penah kot x tron jemaah kat surau.. Taim SPM 2 len citer r.. Ustaz dah x ambek kesah.. Adekah aku turn semate2 kerane ustaz? hmm.. Tuhan saje yang tau... Kat cni senang nak buat kawan.. Sume orang ley campo.. x kire rupe, pangkat, darjat atau keturunan.. huhu.. Aku taw kat cni ramai yg loaded2.. Tapi dorang kesah plak.. Kawan tetap kawan.. Bgos tol.. Cayalah korang..

5 yale olwayz happy


Stiap kali aku masok skolah baru, mesti aku ade dgar suare2 yang kate aku ni sombong.. Aku sombong erk? Mayb sebab muke aku yang susah nak senyum n nampak cam garang, atau aku ni seorang yang susah nak memulakan perbualan, atau aku ni sebenarnye memang sombong? Aku pon x taw.. Tapi itulah aku.. Bukannye aku x pernah nak ubah.. Tapi cam susah jer.. Tapi ketahuilah kawan2ku bahawe aku sebnarnye bukanlah seperti yang kalian sangka,, ;p

So.. Sampai cni je kot crite aku.. Kang meleret2 jadi novel lak.. Papepon, zaman skolah memang best.. Skang ni aku da bukan budak skolh.. Budak kolej pon tidak.. Budak u pon tidak.. Masih menunggu tarikh pendaftaran.. Nak nanges da aku dok umah lelame.. Bosaaaann!! hmm.. Di kesempatan ini aku nak kawan2 aku taw aku sayang sangat kat korang.. cam kad raye lak.. T da berjaye jangan lupe lak orang kat cni k! LOVE U ALL..







No comments:

Post a Comment