Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Saturday, December 31, 2011

pejam dan celik

pejamcelikpejamcelik

cuti da nak abes

pejamcelikpejamcelik

esok da 2012

pejamcelikpejamcelik

taon depan aku da 20

pejamcelikpejamcelik

sem ni adelah sem last


yeah!.. pejam dan celik.. cepat betol mase berlalu.. umo meningkat, ajal da dekat.. omnomnom...

taon depan, pastinye,, taon yang memnatkan, menyerabutkan, melelahkan, menyakitkan, membiolkan dan sebagainye... tapi, aku harap di sebalik beban yang menggunung itu, ade kemanisannya.. Insyaallah

15 points! 
Ausie!



kawan2, doakan aku.. ;)








Wednesday, December 21, 2011

token biru

~aku baru taw, LRT pakai token biru


~n aku juge baru taw, LRT kalo salah naek side len, boleyh je tuka tanpa bayaran...


baru ni kuar ngan awek aku ke time square, then tdo umah pak sdare die. nak sampai ke setiawangsa uh, 3 kali salah side..beysela, ibarat kambing masuk bandor.. g2lah jadiknye.. uhuhuhuhu.. penat wey.. seb bek aku masih mude remaje..


esoknye pegi umah zu, kawan taim kat pontian.. abang beliau kawen. kat c2 jmpe la membe2 ex pontian dolu2.. lame gila sembang.. syok gak.. cuma.. hmm... beyselaaa... langit x slalunye cerah(tibe2)..





baju ijau kiri skali uh amir. die slaloo pasan ensem.. nak jadi dokter katenye.. mudah2an

tepinye, jipang(arep). bakal jurutera mekanikal

tepinye pule,aweknye.juge merangkap awek aku. Wana. Bakal cekgu.

tepenyi wana, aku(bukan name sebenar). si budak gemok. cite2 beliau surirumah yg berkaliber.

tepi budak gemok, si tuan rumah yang ayu. Zu. aku ase da ramai pakcik2 n makcik2 aim die nak jadikan menantu.. Bakal lawyer nih..

_______________________________________________________________




Next station, gombak. ok, die x sebut gombak, die sebut ape tah,, lupe... boleyh plak camtu an, dah namenye gombak sebut r gombak.. ngekk!

patotnye aku nek ktm ke batu cave, bukan lrt ke gombak.. adeih.. 

~~dan selama due hari itu, aku men pusing2 lam kenderaan awam tanpe tayar.. demm..


Tuesday, December 20, 2011

coach lelaki(aku taw x wujud)


di suatu pagi sabtu...
- 'bye emi(my adek lelaki), aku p naek ladies coach,' aku berkata sambil melambai.
- ngah, cni ah wey. duduk ngan aku..

maka, terpakselah aku turuti. sumpah akward wey.. sebab x taw nak pandang mane.. kiri kanan sume laki.. pandang kaki lame2 ase pelik, pandang luar t terpandang muke org, pandang fon x menarik.. adeih menyesal aku ikot ko budak...

perkare yang menimbulkan persoalan d benak:
-tempat duduk kosong banyak, tapi still nak berdiri tepi pintu(especially lelaki). tunjok macho letew.
-awal2 agi si minaci lebey prefer nak masok coach lelaki(aku taw x wujud) berbanding ngan coach wanita.. sorang2 lak uh.. nak perhatian ape..

ha 2 je.. x banyak un.. pointnye d cni.. aku xkan nek lae coach lelaki(again,aku taw x wujud) daaa...

Thursday, December 15, 2011

sinetron..

~zoom muke berjuta kali;
~membulat kan mate seboolat boolatnye;
~sound effect yang sungguh mendebarkan di setiap dialog;
~yang jahat jadi baek, jahat balek, baik balek, jahat balek,baek balek, jahat balek, baek balek......;
~lelaki kaye, pempuan miskin;


but still, tv3 n tv9 nak siarkan bende alah sinetron nih..
~Y?
-indon ramai kat malaysia?
~so?
-masyuk r bro..
~ok  fine...


money... yayaya...





Wednesday, December 14, 2011

huuhuu

haha... tetibe ase klaka r plak... itu bukan niatku.... huuuuhuuuu

Tuesday, December 13, 2011

y salt? y not sugar?

'aku yang makan garam dulu' kata orang tua2..

sampai skang aku heran. nape garam? nape bukan gula.. masak orang gune gule. nak wat air pon orang gune gule.. ade orang wat air letak garam? ade? ko sorang ah kot.. maka bagi aku gula lagi power kot.. kan2?

==================================


kenape kite kene hormat org tue..? seperti yang kite sume ketahui, dorang makan garam terlebih dahulu.. boleh terime..? yaya..

skang aku ade kat umah nenek.. nenek aku dah tua,, semestinyelahkan.. 

tips ketika anda bersama nenek:
~ketika bercakap, perkataan haruslah disebut satu persatu.
~perkataan juge perlu difahami.. 'yo gremma! wassap2! mis u damn much.. mmuaxx..'<== jangan!!
~ketika berjalan depan die, bongkokkan sket badan.
~jangan bergurau melebihi batasan. cth-menepuk blakang nenek sekuat hati kerana terlampau eksaited. ish3..
~taim makan, tlg cedokkan nasik serta lauk pauk untuk nenek.
~pimpin nenek ketika berjalan disekitar ibu kota dan desa.
~dan sebagainye ikut kewarasan akal..


act aku bosan doe duk kat kampung.. seb bek bwak p1.. kalo x malu cik dinding hari2 aku tatp wajah die...
tapi kasian gak wey kat nenekku.. kalo x die sensowang je duk kat umah ni hah.. ade la cucu die sorang jage, tapi pegi keje balek ptang.. tgahari makan sensowang.. sobs3(kesat air mate gune hujung ibu jari).. 

t aku da tue cane la erk.. maybe pagi2 g erobik.. tgahari lunch ngan membe2.. ptang gi men golf..  malam... g surau r dol. kubur memanggil2 tuh.. itulah nenek moden.. jangkaan sahaja..

so.. konklusinye.. sayangi nenek anda... tidak lupe juge datuk nyang dan segala warga emas di bumi ini.. kerana mereka jua anda hidup.. x ingat zaman merdeka dolu2? yaya.. out of topic.. daaaaa


dis is my nenek.. cine.. aku? hek3.. close enough...

daaaaaaaaaaaaaaaa.......

Sunday, December 11, 2011

Politik? Ape itu politik? Rasuah kah? Duet? UMNO? PAS? Lisa Surihani? Tett…

B4 ni aku anti betol bile terdengar, terbace, terlihat dan segale macam ter yg berkaitan ngan politik.. sume nye - ter-, coz aku same sekali xkan bercerite isu politik secare sengaje.. never.. mayb sebab aku masih bawah umo. X layak mengundi pon lagi hah..
Tapi act salah kot fahaman camtu.. jgn judge samting bile xde ilmu.. kalo nak cakap memang 5 hari 4 malam x cukop.. tapi blh kot renung sejenak n pk.. politik 2 ape ye maksudnye.. ce pk ce pk..

…………………..


Kenape bile dapat sesuatu kesenangan manusia susah sangat nak bersyukur, tapi bile susah mule nk tunding jari.. sume orang salah, die sorang betol.. y oh y.. x kan sebab satu manusia yang wat, sume skali kite nak salahkan.. adil ke macam g2?  bukak minda sket la kawan…

Aku x sokong or bangkang mane2 pihak.. blom masenye lagi.. tapi aku juge bukan budak2 yang x kesah ngan diri aku, keluarge aku, masyarakat n negare.. huh.. cam klaka la pulak.. tapi 2 lah hakikat.. jaoh lagi perjalanan ni hah.. siape tau ape yang akan jadi mase depan.. rancang,,, sume orang pon boleh.. nak pegi obersea, pastu nak sambung master, phd, dokter, cikgu, pakar mate, pakar gigi.. tp plis, bagi sape2 yang ade niat nak wat tunjuk prasaan, nak tunjuk hebat, nak tunjuk pandai, tlglah jgn punahkan  rancangan, impian n cite2 aku, cite2 kami.. plis.. aku merayu kot..

Sumpah aku xmampu nak hidup lam ketakutan cam kat palestin uh.. korang sanggup tgk mak korang mati depan mate? sanggup ko tgk baby rentung? Sanggup tgk darah bersepah2? Sanggup? Ok kalo sanggup ko try p sane 2 3.. ok la.. 1 hari la.. pastu balek mlaysia balek, then ko nak bwat hape, ha watla.. still nak keras kepale?.. haizz

Jgan dengar khabar angin yg x tau kesahihannya, jgn cepat melatah, jangan suke menyalahkan tanpa usul periksa, jgan bertindak tanpa akal.. plis don’t.. again.. aku merayu..

N.. n.. jgn pk sangat ape yang orang bagi kat kite, pk ape yang kite dah sumbangkan kat orang len..  okeyh.. 2 je kot..






I LOVE PEACE, (“,)V
challow..

Thursday, December 1, 2011

cakapcakappotpetpotpet

nice blog..
good information..
nice entry...
nak tpu agak2 la weyh...
ko taw bm ke? 
ish...

btw.... xde kaitan pown...
=========================================
hmm...
aku suke bercakap.. potpetpotpet... kalo da bercakap memang payah bebenor nak berenti... tapi kalo taim aku memang malas nak bercakap, moody, emo, bla3... orang tanye memang aku x jawab.. kalo rajen jawab r spatah due... kesian kat org yg bertanye tersebut.. maap le..

becakap ni bagos, kalo kene pade tempatnye la... 
ini tdak, taim public speaking or presentation, hamek kau kelu lidah..
contohnye ari tuh taim public speaking,,, 'there r 3 major races in malaysia which are malay, chinese n.....'
hah madah nak sebut indian pn lupe... nerves bro... 2 penyakit kan? dimaafkan.. hoho

bukan ape... kalo banyak bercakap ney, memang banyak jugak la dose yang dbuat.. 
antara contoh dose~
 ~berkemungkinan besar akan menyakitkan hati orang secare sengaje or tdak... kalo sengaje 2, its ok la kan (blh plak)  tapi kalo x sengaje 2, cam ase x besh r plak.. nak mntak maaf, cam erm... haha..

ok contoh dose seterusnye...
~mengumpat/mengata.
ni memang susah nak buang tebiat ni...ade aje nak bcakap pasal org... makan la daging manusie sampai konyang.. burp... x bagos.. x bagos...





maka azam aku setiap kali nak masuk kelas~kurangkan bercakap.... tapi kadang2 x jadi.. ok bukan kadang2, selalunye x jadik... aku pon x taw ape pasai.. maybe banyak syaiton mulut becok kot di samping aku... adess....

ape bende yang aku patot buat  ntok kurangkan bcakap ni eh.. kene ltak emas lam mulut kah? or stapler mulutkah? or gune gam uhu kah? hentahlah... 

maka rakan2, doakanlah aku untuk mengatasi masalah dalamn neyh..
adioz...







~



Thursday, November 24, 2011

kadang2

Kadang2 kite rase bosan..
Bosan sebab xde  orang nak cakap ngan kite
Bosan sebab xde orang msj kite
Bosan sebab asyik buat bende same hari2
Bosan sebab tgk benda yang same berulang2…
Bosan2…
Tapi ayah selalu peasant taim kite bosan , ingatlah Dia sebab Dialah sebaek baek tempat mengadu….


Kadang2 kite rase sedih..
Sedih sebab orang yang kite sayang pergi,
Sedih sebab ape yang kite hajatkan x tercapai..
Sedih sebab terpisah jauh dengan orang tersayang..
Sedih sebab dihina dan dikeji..
Tapi ayah selalu pesan, taim kite sedih.. ingatlah Die sebab Dialah sebaek2 tempat mengadu..

Allah x pernah melupakan hambanya tetapi, kite yang selau lupekan Dia…


Tuesday, November 22, 2011

esok start exam final untok sem ni.. so sume cam tgah study r skang neyh kat psp.. ade gak yang tgah bace paper, sembang,n on9(cam aku)..

so abes sem ni, tggal satu sem ag aku akan berade di kms tercenta neyh...x sabor gua.. muak r tgk bende same n wat bende same hari2.. derr

maka dengan ini saye ingn mengucapkan selamat berjaya kepade sume pelajar kms yang akan dan sedang menduduki pepriksaan... best of luck.. challow

Sunday, November 6, 2011

raye aji

Hari ni kan... hari ni kan... hari raye aidiladha...

Maka..maka... aku nak wish

SELAMAT HARI RAYE AIDILADHA kat sume umat Islam yang bace post aku...

macam beyse, hari raye yang best nye haruslah makanan...

ketupat daun palas, ketupat nasik(taruk dalam plastik), rendang ayam, lontong,kuah kacang.YUMMY..


Raye aji same saje ngan hari2 beyse, duk d umah, on9, tdo.. yg lennye pagi2 pakai baju kurung..




"hari ni gua da nak kene sembelih.... maap zahir batin yow"

Thursday, November 3, 2011

x pecaye aku coret bende neyh...

Skang ni, aku tengah bace satu novel, crite pasal sorang budak, yang kene tahan dengan kerajaan dorang sendiri, sebab disyakki terlibat ngan pengeboman kat satu jambatan ni. Bermaksud budak ni disyakki salah sorang dpd geng al-qaeda yang cube porak perandekan negare dorang.



Hmmm… cane nak cite erk, erm….


k.. aku sebenarnye memg lemah sangat bab pengetahuan am neyh.. kalo ad berite pasal bom2, perang2, Gadhafi, politik, bla3 kat paper, memg sah2 r aku x bace…


tapi mesti ramai org stuju bile aku cakap barat tengah ambik alih dunie, bumi alam segale.. memg la setuju sebb bende ni memg realiti kan..


Al-Qaeda, Sadam hussein, osama laden,.. adalah rekaan... pemimpin Islam jatuh satu persatu.. ekonomi dikawal sepenuhnye oleh?


Ok aku bukan nak wat post aku ni kac nampak ilmiah g2 kan, tapi act aku takot .. ha mesti ramai yang da tgk video Mahathir cakap pasal yahudi uh.. pas2 sume org cam, ”pegh , tabik r dr. cayalah.. I like u, ilap u.. “ then ade x terpk pasal impak video 2 kat kite.. kalola sumone bcakap burok pasal korang, korang gembire ke? X kan… aku x ckp yang aku x suke bile tun ckp mcm 2, suke gila kot.. tapi…pk2 la sendiri…


Kite especially pemude pemudi x sekuat n setabah pemuda pemudi kat Iraq, palestin 2.. walaupon dorang tau askar2 2 sume ade senjate, apelah effect setakat baling batu due tige ketul kat dorang.. tapi korang taw x ape yang ade lam hati remaja2 ni… bile dorang tgk dengan mte kepale sendiri rumah dorang kene ceroboh, bile ahli keluarge dorang sendiri kene bunuh, bile negare dorang dijajah sedikit demi sedikit…


N pernah x terpk kenape bende ni x terjadi kat kite, kat Malaysia ni… adekah sebab tuhan taw kite x cukup kuat untok hadapinye.. ? mungkin


So agak2 ape akan jadi ngan dunie , negare, agame family n dri kite lagi spuloh doploh taon akan dtg erk.. sesuatu yang ngeri untok dfkirkan..


Takot.


Ambik sdkit mase untok pk, act ade x kite wat samting utk betolkan balek keadaan. Even nk boikot pon susah kan, so mmg mimpi la kalo kite nak wat bende yg lebey gempak daripde 2.. memg x r bro…






Politik… rumit.. I hate it.. tapi kalo xde politik, cam mustahil je negare leh wujud..






Ahaks.. aku memang x sesuai untok ceritr pasal neyh.. daaa…






Monday, October 17, 2011

BENGANG BANGANG

berbekalkan semangat yang jitu, aku melangkah ke BA(bangunan akademik) membawa beg sandang kaler pink berisi laptop..
motif- nak tulis status kat fb pasal bengang ngan ustaz coz da memalukan aku depan kelas.... ade ke suh aku nasyid.. da la lagu yg aku x taw.. panazz...


back to the point,
aku taw wireless kat cni kene tukar setting, proxy, kate laluan, bla3... so care2 nak wat bende alah ni ad kat library jep... dekat sejam r aku setting itu ini, org x mahir IT la katekan... at last, siap... tinggal wat masuk id je.. tapi after da masukkan,still xboleh.. aku tekan jugak, tekan jugak bookmark fb aku neyh, namun aku masih gagal membukak fb yang dirindui...


then baru dapat hidayah nak bace explaination nape aku x leh connect.. upe2nye memg kolej ni sekat web fb.... pekebangang.. asal aku x taw dodol... memg sampai kiamat r aku xleh connect kan.. then try la bukak blog ni hah... elok je die terpacul ni hah...


bapak berasap derrr....


so konklusinye,,, sile jangan cube2 untok carik pasal ngan aku ari niyh, kalo x aku cucok lobang idong ngko dengan buloh... -oo-

Wednesday, October 12, 2011

msj ngan org kurang mude

Pernah x korang msj ngan org2 yg kurang mude cam mak bapak korang ke, cikgu korang ke, yg advanced sket, atok nenek korang ke… mesti pnah kan.. n care dorang msej tersangat la len dgan generasi mude skang neyh..  ade d antare  mereka yg kurang mude ini cube nak gne shortform tapi teramat sangat shortnye sampai x paham..
Ade yang tulis sepatah2 cam tulis karangan tahap due.. n kbanyakan dorang x paham shortform2 yang dak2 mude gne.. dan dcnilah perlunya daye tahan diri yang jitu serta tahap kesabaran yg tggi ketike brmsj ngan mereka2 ini…
Acu korang bace conversation neyh..

Tira wat ape skrg
Duk saje baru nak solat. Nape?
Dah exam ke
Dah. Ujong bulan 11 t exam ag
Ok
Eh.. Ok..
Ada main vball
Xde.. Bdak laki gune court.. Perkep xde lwn mane2 ke.. nak join.. hee
Mayb coach akan call keFRU nanti dalm mase terdekat
FRU 2 ape?
Fru 2 tempat coach kerje
Coach akn call ke fru dlm mase terdekat? Maksudnye?
Ya
Sori coach saye x paham.. hehe..
Ok nanti coach call
Okeyh ..
Right


Sembang2 ptg antare seorang org mude, dn seorang orang tue… ceteke sape mude sape tue.. hoho… sudah terang lagi bersuluh.. perkataan yg diboldkan itu merupakan perkataan yang membuatkan org mude tersebut ternganga beberape saat… sampai lalat pn leh kuar masuk mulut 2 3 kali…
2 jeh… sekian..

Saturday, October 1, 2011

cane org leh ngadap lappy doploh pat jam x begerak erk...
seyes saket otak
adeih...

Saturday, September 24, 2011

jangan menilai sesebuah buku dengan melihat kulitnya sahaja...

aku bukanlah nak bercakap pasal buku.. sebab aku bukan ulat buku.. aku manusie.... so aku nak bercakap pasal manusie(keling)... mmg btol la peribahase ni... kite xleh nilai seseorang 2 ngan tgk luarannye je, coz dalamannye, hatinye, jiwenye kite tak taw... Allah je yang taw.. tapi kebiasaannye macam 2 la kan...mat saleh kate ape? first impression?...haa..  g2la.. kalo ko pakai cam penyangak agak2 ade ke org kate ko imam masjid.. xde kan?erm....


skang aku nak kac due crite berkaitan ngan tajuk entri.. huuu


first story...
aku bosan n tensen duk kat kolej.. so jumaat baru ni aku balek umah... tenangkan jiwe... sampai kat terminal one seremban, aku ade pasan sorang mamat ni, macam rock.. rock kampong r.. seluar jeans jacket jeans, pakai rantai, rambut serabai2 sket, tapi x r burok gila... boley la pandang... gaye cam nak nek bas same ngan aku..


so bile pandang mamat cam 2 ape korang akan pk pasal die? mesti r pk mamat ni malam2 g rempit, men daun terup ngan membe2 bawah pokok jambu, isap rokok gudang garam cap siam.. bla3... xkan nak pk die p masjid jemaah suboh sampai isyak or tolong masak juadah berbuke untuk anak2 yatim lak an? an?


hmm.. maka aku abaikan die... tapi prasan la die duk kat seat blakang aku tapi belah satu lae... ok.. abaikan die... nak jadikkan cite bas 2 benti rehat la kat satu tempat ni,  kat area klape sawet hah... aku pon trun nak membuang ape yang patot.. toilet area klape sawet bukannye toilet cam kat rnr.. ade kipas sgale,,, paham2 la cane... so aku berdiri la kat luar tggu turn.. tetibe aku prasan mamat tadi 2 jalan menghala ke arah aku... toilet lelaki kat sblah la wey.. asal datang cni?


tetibe die hulur fon kat ak... eh.. aku tertinggal upenye.. baeknye awak..so suwit.. haha... see... sape suh pk bukan2 pasal die... kalo die jahat mesti r die letak fon uh lam poket die..amek hang..


next story...


aku de sorang kawan kat skolah lame dulu... die selalu becakap berkaitan ngan agame kat surau... kalo die bercerite mmg sume org suke dgar r sbb byk jokes...


aku pon x taw cane tibe2 leh terchat ngan die kat fb.. dah chat2 die mntak la no.. aku kac la... org baek 2.. maybe snang la kot ape2 hal.. membe kan...


tetibe die msj nak antar bende bukan2 kat aku... aku mengamuk r.. then die cakap gurau.. act die nak kac gambar hepi fathers day, boley r aku send kat bapak aku.. owh aku terclap anggap.. but then baru2 ni die msj aku lae.. kate nak anta gambo bukan2 lae.. aku taw die nak gurau.. so aku kate anta la.... tetibe kau die antor betol punye gambor x senonoh.. gile babas r mamat ni.. hangin doe aku.. seyes aku xkan kontek die lagi.. xpecaye weyh die mcm 2... sume org respek die kot.. nape die jad cam2? aku pon x pham.. manusie.. kalo hati da kene rasuk setan, mcm2 jadinye,,, nauzubillah


so konklusi cite ni.. jgan tgk org luaran je, hati die kite x taw ag baek ke burok... jgan terlalu percaye n jgan terlalu burok sangke.. ok 2 je... adioz

Wednesday, August 24, 2011

I'm sick of crying 
tired of trying
yeah I'm smiling 
but inside I'm dying



Tuesday, August 23, 2011

Bagaimana 1 berita dijadikan headline pelbagai media..

Situasi sebenar : Seorang nenek pegi kedai beli ubi, tiba-tiba dilanggar beca lalu mati di tempat kejadian.

headline media…

Buletin Utama - “Nenek meninggal dunia, pemandu beca dicari.”

Harian Metro - “Hangat! Nenek mati dengan ubi di tangan.”

Utusan Malaysia - “Nenek mati dilanggar beca satu propaganda pembangkang?”

Harakah - “Kami tiada beca.”

Malaysiakini - “Beca langgar lari bukti kerajaan makan rasuah.”

Obefiend - “Nenek meleis mati. Aku suka vodka.”

Twitter @NajibRazak - “Nenek sanggup mati kerana ubi, menunjukkan ubi 1Malaysia berkualiti dan digemari rakyat!”

Blog Melayu paranoid - “Keraguan sijil halal ubi mungkin punca nenek mati dilanggar beca.”

Ibrahim Ali - “Sampai bila kita nak tengok nenek-nenek Melayu mati dilanggar beca akibat ubi orang Cina dan India? Melayu perlu bangun menentang!”

Pancaindera - “Kisah nenek dilanggar beca diabadikan dalam filem terbaru David Teo, Beca Gangster.”

Mastika - “Misteri penarik beca: temubual eksklusif dengan hantu ubi.”
Samy Vellu - “Beca tak bayar tol dicari.”










lawak la pulork..  

kisah mentadak mentadu

aku bejalan2 di sebuah kawasan lapang....

bejalan punye bejalan tetibe ade mentadak mentadu terbang kat kaki aku.. aku yang fobia serangge ni pe lae, hiyyargh, tendang kaki aku kuat2 kasi makhluk 2 blah...

pade mase yang same jugak, gedegang! tingkap bilik tdo aku begegar... 

mak aku begegas masuk ke dalam bilik..
"ape tu????!!!!!"

ouh.. rupenye aku bemmimpi... tapi effectnye sampai ke luar.. dasat x aku.. huuu.. bengkak weyh kaki.. aku mengaduh kesakitan slame beberape saat.. walaupun kesakitannye amat menyengat, namun aku kuatkan jue sepirit untok sambung tdo... mantok, tgk 1 litre of tears sampai ke pagi pnye pasal.. >.<

aku da sinopsiskan citer ni kat fb, tapi aku ckap aku tendang dinding.. takot mereka pk aku pnye kaki panjang gila sampai boleh tendang tingkap... act katil aku double decker la der... -.-

k la.. 2 je nak citer... daaaaaaaaaaa


perkataan dalam gambar sekadar hiasan



Sunday, August 21, 2011

gila2 gurl 11.4



baru ni.. xla baru sangat.. aku ade ternampak kawan kepade kawan aku wat vedeo... cam bes... dengar citenye, gune dslr.. canggih la kan.. tapi gua xde dslr, gua ade sony erricson je.. maka aku gunela setakat yg ade..

act, x nak published pon... untuk kami2 je, tapi disebabkan due insan ni 'mendesak', make aku upload la jugak kan...

maap la kualiti rendah..


credit to husna n hanis.. happy watching kawan ;)

Saturday, August 20, 2011

yeah.. its holiday!!!!
welcome back to ganu tiera.. hehe... after lebey kurang 2 taon duk jb, aku pulang kembali ke kampong halaman.. hoho....
tapi sedikit kecewa dengan org yang menyewa rumah ini, x reti jage.. ngek!..
dan..dan.. line kat cni sgat sipot... T.T

btw, coti2 niy banyak kot omwek.. haih.. xleh la nak bersenang lenang sangat.. mencik2...

so, whats de plan ehhh.. emmm... ok petang ni nak g bazar... pastu emmm... pastu... kemas rumah nak raye? emmm... emm... pape je la... yg penting aku ngah cuti.. k bye..

Friday, August 12, 2011

melihat perubahan seseorang ke arah kebaikan itu sangat indah....

kau bile pule athirah?


Saturday, August 6, 2011

men-Ca-Pub

ape itu? ape itu?


alorh.. pade yang x taw.. mencapub itu mencari 'pablisiti'... memelayukan perkataan inggeris.. itulah tugas kamus dewan edisi terkini..


berbalek kepada point, semenjak due menjak kedatangan 'orang baru' di 'kediaman' saye ni, banyak betul insan2 yang cube mencapubkan diri maseng2 dengan menggunakan pelbagai cara dan teknik tertentu..


memomularkan diri untuk diketahui ramai adalah perkara biasa bagi insan2 yang baru ingin meningkat remaje.. aku dan piah hanya menggelarkan mereka 'budak baru nak naik'.. lebih mudah difahami kan rakan2..


perkare begitu boleh mengannoyingkan banyak pihak lebih2 lagi bagi pihak yang x naek2 dari dulu sampai skang... aku juge kadang2 terannoyed dengan perkare tersebut.. bukan bermakne aku x popular, namun kadang2 perbuatan mereka melebihi had yang telah ditetapkan... sampai aku rase nak bunuh diri tgk mereka2 tersebut..tapi setelah dipertimbangkan kembali, wat ape aku bunuh diri, bek aku bunuh mereka.. kan rakan2.


namun x perlulah begitu... dah knape aku nak menyampah lebih2.. bukannye dwet aku abes.. bukannye dorang pinjam stokin aku, bukannye dorang curik rak kasut aku.. maka,,, terpulanglah kepade mereka... selagi mereka tidak berlari2 tanpa memakai seurat benang di badan, aku akan cube menutup mata hati dan telingan kanan jika menyaksikan aksi2 capub mereka itu..


capub itu ade jugak baeknye wey... drpda ko yang diam cam tunggul kayu n hanye tahu menggelakkan orang, baek die mencapub di depan.... ade gak pekdah.. menanmbahkan keyakinan.. mutu gaye keunggulan.. krik3..
da la.. 2 je kot.. mengarut d bulan pose banyak2 kang kurang lak pahael pose.. piah pon x suke aku mengarut pnjang2 niyh.. ok la u ollzz.. daaa... selamat berpose..

Sunday, July 24, 2011

i admire her

Aku ade sorang kawan
x la rapat mane.. 
tapi aku suke tegor die..
aku suke sangat tgk die..
lembut, baek, chantek,sopan, beriman, manis
sume org suke kawan ngan die
tgk die ase cam tenang..
kalo aku jadi lelaki, aku memg nak wat die jadi bini aku

ape2 yang die cakap, leh wat hati tersentuh,
walaupon die cakap 2 bukan dtujukan khas untuk aku..

bile aku nak jadi cam die erk..
lembut dan beriman 2 penting...
huuuuuuuuuhuuuuuuuuuuuu...

sekadar luahan hati..................


Friday, July 22, 2011

sambungan..

da lame sangat kan x update blog...
sepirit sket la d minggu x belajar ini..
huuu

haa... nak story pasal action week lagi..
aku masuukkk esei jawi...
terer kan.. hahaha...

pastu ade fly high
ape itu? 
wat katebang gne polisterin
dak laki la wat
pempuan wat cheer sudah
-.-
taim test ok je katebang 2 terbang,
tapi taim yang betol pnye,,,
'kelepek' jatuh atas lantai..
malangnye naseb..

katebang yg x terbang..

pastu ade golden gong,
aku ske part ni
kuiz general knowledge..
aku mane tau weyyyy!!!
so tru la.. ape lae...
da la duk depan, terkantoi sudah...
haaahaaa...
tapi aku ase sume org pon tru kot...
yg bes org yg duk tepi la, penonton kac jawapan... cehhh

group ktorang theme holloween
aku jadi the grim reaper..
jeng2


amacam.. scary x? heehee

geng2 antoo


 i like this




 skeleton




 wicked witch




 antu polong kot..


 sabit kepala budakk




 weeeee.... pumpkin comel..




 hantoo pacman kaler putih..




group len ni.. masqurade..


ade satu lagi group.. plant vs zombie.. xde lak gambo dorang..


haa..
2 je la ceritere gua...
minggu depan daa blajo..
sedeyh kot.. huuuhuuu..
k.. babai..

Thursday, July 21, 2011

laman sesawang

korang taw x ape itu sawang..

ni la die sawang

tadaa...


sawang = blog aku...hoho...

seyes xde mase nak update.. ngan wispi xde wifi.... marah kot gua...

agak banyak perkare yang berlaku...

n yang aku ingat antarenye, aku da masuk kms balek.. da 3 minggu kot
yang paleng bes, first day da blaja math..
da la otak ngah beku..
sabo ajele...

next, aku pegi tasik banding lagi..
for the second time..
tapi kali ni dak2 kms je yang pegi..
n kbyakannye bdak ib...
ari 2 pegi sane join kem mpp...
xde kaitan langsung,..
beyselaaa.. aku kan suke menyemak


repelling  time.. 



next.. budak baru masuk..
so??
so... floor aku dpenuhi ngan junior...
aku memg muke garang, tapi atu baek kot...
so juniors, be good to me..
krik3


next, smalam aku jadi faci utk budak ib..
faci utk budak satu umo..
gempak x?
x la gempak sangat an...

sambungan..

Wednesday, June 29, 2011

muntah pelbagai situasi


aku akan muntah bileeee......

   
situasi pertame- loya
sebab loya=>
-minum susu lam kuantiti yang banyak
-bau samthing yang kurang menyenangkan
-perut memulas tak tau sebab pe.. banyak caceng kowt.

situasi kedua- terlalu nerbes
sebab nerbes=>
- cuak nak pegi interview
- cuak nak masuk dewan exam
- cuak nak berhadapan ngan bakal mertua(bakal ye anak2)

situasi 3-terlalu eksaited
sebab eksaited=>
-semangat nak pegi melancong or camping or bersuke ria
-sepirit nak wat samting 
-ekstreme eksaited nak jumpe someone

situasi 3- pregnant
sebab pregnant => o.O
aku belom pregnant da. bakal.. hee

nak btawnye, skang ni, aku ase nak muntah.. dsebabkan situasi 3...
yang mane satu? salah satu..
har3..
babai

Sunday, June 26, 2011

bau bauan

bandaraya jb
gah betol namenye
bandar kedue terbesar wa cakap lu
bunyi cam gempak
gempak sangat ke?

so topik hari ni mesti r bekaitan ngan jb
nak lebih spesifik, danga bay..
ala tempat wat jom heboh 2.
dekat ngan singapura 2...
hebat kan3..

jom ah pegi jap
danga bay kan lawa..
jom la amek2 gambo due tige keping
wat masuk lam pesbuk

muke aku x yah cakap r
eksaited betol taim nak bukak pintu kete,
bile da kuar muke aku serte merte berubah
ade r cam muke orang kene sembelit 
asal begitu hodoh?

sebabnye bau2an sekeliling sangat menyayat hati
HANCCHHENGG GILOS,
lari jauh sket, mane taw x bau
still bau lagi
p lag jauh
pegh,, bau lagi la dodol

taw la perbuatan kaum mane kan
malas nak mention
sume tempat die nak siram ngan air bertoksik 2
jijik weyh....
mesti port lepak dorang malam2..
sabor je le..

pastu ade ag bau len
len dpd hanceng
bau ape eh
sniff2
tgk sekeliling
pergh, lampin budak
berterabor
tolonglah....
aku nak bernapas

haih.. ape nak jadi..
kedai sume tutop
umah limas pon da tutop
baru nak pose besimpuh tepi tangge..
bile la nak majukan balek tempat ni...
kamon laaa...


aku tengah tahan napas taim ni,,
nampak x perut aku kempis 2..
bhahaa.

ni nak balek tengganu nih..........
da la...
babai..





Wednesday, June 22, 2011

tutorial shawl

ape2?
igat aku nak wat tutorial pakai shawl ke
xde maknenye..
muke x cukop lawo lag der

banyak betol kan skang orang wat tutorial pakai shawl belit2
pusing pusing 7 8 kali
da cam antu bungkus pown ade
tapi antu bungkus kaennye kaler putih
dorang nyer berkaler2
meriah gitu

maka......
ade la yg memuji
ade la yg mengutuk
aku....
xnak komen ape2.
sebab aku pon bukan sempurna sangat
maseng2 da besar, pk2 sendiri la kan...

tapi aku nak komen gak r sket
(sedikit keling dctu)
sket je x banyak
bg sesape yg wat tutorial
tapi tunjuk leher
aku ase, cam x perlula kan...
shawl 2 fungsinye ape sebenarnye,
pastu tunjuk leher pulak..
kamon la rakan2..


kalo korang kartun aku x kesah
tapi korang manusie


btw, tad aku ade tgk satu tutorial nih
cun orangnye
tapi xde kaitan pon
nak katenye aku try la pakai macam yang beliau tunjuk tuh..
jadi wa cakap lu
(bangge)
tapi aku xkan pakai la kat luar
sebab muke bulat cam donat dctu..
huuu

sekian sahaje aku mencoret..
salam





Monday, June 20, 2011

tora fadu

seperti yang telah diberitahu
untuk menghabeskan cuti yang x panjang x pendek ni
daku telah membuat keputusan untuk menginap d rumah sahabat..
pakej 3 hari 2 malam...
termasuk gosip2 dan sesi luahan hati secara percuma..

hari kedue tora dan fadu bejalan jalan mencuci mate..

mustahil la kan merempit nek skuter.. x macho la bro.. 
kitorang rempit nek bas cosway link kaler kunin..
gambar di atas hiasan semata2..



nampak tak tulisan oren kecoklet cokletan kat atas uh.. insert the coin.. hoho
x salah kan mengkantoikan diri sendiri..
fadu still dengan pose comel beliau..




'opocot mak kaw trerlungkup,' kata fadu.
si tora pula,'haiyyakk!'..
 sungguh pantas sekali balingan tora sehingga kamera fon 2 mega pixel tidak 
dapat menyenap gamba tersebut dengan baik..
besar x langkauan kakiku.. beysela pelari pecut 50meter..


posing jap.
aku amek gambo kaw, kaw amek gambo aku..
2 je la yang mampu kan
name pon keluar bedue.. 
huuuu...


tgk rakan2.. fadu makan x habes... membaziak tol.. 
tgk aku, walaupon x licin, boleh dikatekan habes la kan... ey??




pulang sudah..
banyaknye shopping..
tapi asal beg plastik yg korang pegang lebey kurang same je..
fikir2kan.. haha.



aku da nak pulang.. pinjam rumah jap nak posing..
kaw pon nak jugak? 
ish...
erm... asal kaki bengkok semacam kak.. lol


aksi comel.. muahaha.. sile mengakuinye..




ari 2 ko dtg jb kite bli rantai.. kali ni kite bli baju kapel lak erk..
nak pakai kat luar x ley coz agak sendat..
nampak spare tire,
so, kite pakai wat tdo je la ye..


btw, fadu = fadwana
aku kan awek die, so name panggilan pon spesel la kan...


sekian saje ceritere kami.. daaaaaaaa

Sunday, June 19, 2011

RF98042

hohoihoihoi...
hari ni hari bapak..
aku x wish pown, sebab aku segan.. ;p
so untuk menunjukkan bahawesenye aku ingat bahwe hari ni adelah hari bapak,
aku pon wat chicken chop ptg tadi..
hebat kan3..
padahal goreng2, potong2 je, hoho..
aku tamaw la tunjuk cane ropenye.. 
rase dah sedap tapi hiasan kurang memberangsangkan..
(menyedapkan hati sendiri)



ni lah die bapakku...

semmat an.. heee
D.O.B-25/5/1963
no kp, RF98042
polis weyyy...
walaupon aku taw ramai yg dluar sane suke bebenor kutuk polis,
ape ku kesah...
polis seperti bapakku len.. 
x men rasuah2..
kalo x aku da ade kete merc 5 bijik tawuk...

i love my daddy.. he is my hero.. ;)
ketawa guling2 bapak aku kalo die bace.. huu


so kepade sume bapak2 di luar sane, daku ingin mengucapkan selamat hari bapak... (^^,)