Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Monday, February 21, 2011

Aku gedik eh? Baru aku taw aku gedik.. selame ni aku x taw pon. Time kaseh kat orang yang kate sedemikian rupe kat aku.... Baru aku sedar yang aku ni gedik.. sori coz aku x nampak perfect di mate kamu.. Insyaallah aku akan buang sikap x baek aku 2... 

tapi bukanke kalo kite nak tegor seseorang 2, kene tegor dengan berhemah.. sebab aku juge manusie, same seperti kamu.. yang punye perasaan.. tapi mungkin memang begitu care kamu.. aku terime.. 

kamu menyampah tgk aku menulis di sini. kamu x suke bile aku tunjukkan rase gembire, rase sedih, rase geram aku kat cni.. tapi aku suke.. sebab aku dapat tenangkan jiwe aku dengan care ni... lagipon berape kerat je manusie yang bace blog aku yang x seberape ni hah.. rasenye macam x salah pon.. bukannye aku cerite detail tentang diri aku kat cni.. cam aku bangun tido pukul berape, aku makan ape, aku nyer sarung tilam kaler ape, rambut aku panjang mane, aku masuk toilet bape kali sehari.. xde pon asenye... 

erm.. kalo kamu x suke care aku, x mengape.. aku pon x boleh nak ikot sume kehendak manusie. sebab aku pon ade hati sendiri untk dijage.. Tapi kalau kamu nak tegor orang laen pulak, tolong tegor baek2.. saye boleh terime tapi mungkin ade orang laen yang x boleh terime care kamu.. 

btw, thanks sebab sudi jengah blog ni.. daaaa...


Wednesday, February 16, 2011

Gadis itu...

Di suatu petang, gadis itu leka di hadapan komputer riba temannya. Membuka dokumen demi dokumen. Menghabiskan waktu petang dengan kerja yang lagha.. oh indahnya dunia..  dan setelah itu dia  mula bosan, lalu menutup komputer riba itu. Dia memaling ke belakang. Dia panik/ marah/ sayu/ pilu/ sebak/ panas/ mendidih apabila melihat akan kejadian sama berulang kembali. Dan gadis itu adalah.. AKU!

Ok aku x reti nak menaip ayat novel.. tapi skang ni aku memang hangin abes r.., disebabkan makhluk yang bername WATER COOLER itu. Yang dihasilkan oleh syarikat AWANG.. dengar name je memang hangin sioootttt… tapi x leh nak marah la kan makhluk tu, name pon makhluk yang x bernyawe, tapi aku memang betol2 x paham dengan satu makhluk bernyawa yang ade akal ni.. aku memang betol la x paham.. aku cube nak paham tapi sampai skang aku x paham.. seyes x paham dol…

Nak dijadikan cerite la kan, bilik aku ni bersebelahan ngan pantry.. kat pantry 2 ade peti ais, ade sinki, ade meje dan yang paling aku ‘SUKE’, WATER COOLER CAP AWANG. Nak dijadikan cerite lagi, ade pintu la pulak kan yang menghubungkan bilik aku ngan pantry uh. Tapi pntu 2 ditutup ngan locker aku. Tapi still cecair seperti air daripada water cooler cap awang boley mengalir melalui bawah pintu tersebut. Water cooler ni da due kali cari masalah ngan aku. First die bocor, memang panic plus saket aty giler ahh.. Dengan sayunye aku cedok la air 2 kan… pili kat sebelah aku da siap tutup la  xnak kasik air 2 teros meneros keluar. Malam 2 pulak ade makhluk berakal mane tah yang bukak pili tuh.. banjir kali kedue ah.. meletup siakkkk!!!!!… rumate aku dengan baek hatinye tolong aku cedok air tersebut… satu bilik ade tige orang. tapi aku yang tanggung sebab pintu 2 kat ujong, n manusie yang duk kat ujong 2 aku!..

Dan beberape hari b4 ni. water cooler uh wat hal lag.. x sampai tahap kritikal sgt. Tap still banjir.. n aku biarkan je air tersebut bergenang di ceruk itu.. malas aku cedok.. lantak p ahh.. biaq kering sendirik..  amek mase 3 hari gak ahh nak kering..

Dan tadi, memang mencabar kewarasan abes rrrrrr!!!!! Banjir wohh..!!!! aku pon ape ag teros r p tutop pili kat sebelah.. siap tampal notis x kac makhluk len bukak pili uh… then aku masuk bilik, berkire2 nak cedok ke tak, cedok ke tak..  g toilet jap ah.. lepas melaksanakan ape yang patut, balek bilik tgk…. Makin banyak sehh air… aku p sebelah, tgk pili tu terbukak.. menyirap tahap dewa dewi wa cakap lu!!!… panas gua… memang kene maki free2 r ngan gua maghrib tad, dtambah ngan setan yang berbondong2, pehh, lancar annn mulut gua…

Aku x ley nak over coz aras nih bape kerat je junior kan.. tapi aku memang hangen betol.. sumpah saket aty dohh… nak kate x reti bace maseng2 nak ke obersea.. ke reti bahase mat saleh je.. haihh.. memang betol aku x paham.. so skang ni aku baru pas mencedok air yang bergenang itu.. hmmm… mayb bilik aku ni sesuai untok djadikan kolam ternakan udang gamaknye… nanti la aku fikirkan bajet.. -..-

Baru teringat, patot ahh manifesto calon mpp ritu nak tukarkan water cooler AWANG ke COWAY balek.. rugi aku x vote budak uh.. da kalah..hmm..

Da la..Aku banyak omwek weyy.. walaupun begitu aku still kene lepaskan tensen lu.. bagus pe lepas tensen kat cni. Dpd aku pecahkan bende alah 2, or pecahkan muke makhluk yang berakal 2 kan.. ceh bajet gangster je..  da la.. nak chow da…  zzzzzzzzzzzzz……….

 gambar hiasan.. effort seyh ltak gambo.. nak cakapnye due setengah baldi air gua kaut


pintu dan locker itu