Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Friday, May 20, 2011



pade 19 mei 2011 juge aku semangat bangun pagi nak tgk muvi nih..
semue gara2...
 SI BAJU PUTIH..
heee...
btw aku suke gila weyh cite niy..
dari awal sampai abes sedih memanjang...
sampai kandungan air lam badan aku kurang 50 percent 
dusta kaw...
tapi3.. aku x paham la ending die
boley sape2 terangkan kat aku x?
dan kepada sesiape yang belom tgk... sile tgk sekarang..
tapi jangan tenung si baju putih lame2..
2 aku punye...
har3

Monday, May 16, 2011

Destinasi: Centre Point Seremban

Tarikh: 14.5.2011.

Cuace: panas2 petang.. temperature suam2 kuku..

Jenis kenderaan : kaki

Pakaian : santai

Tujuan pertame: teman piah cari buah carom/congkak

Tujuan kedue: beli air Bliss

Tujuan tambahan: membakar lemak tepu

Pengalaman indah: degar lagu dendangan pakcik n makcik india(ade singing contest khas untuk kaum tersebut

Nasib malang: air Bliss rase carboxylic acid T.T

Nasib malang bertimpa2: sume air bliss da xpired, so x taw nak tukar ngan ape.

Nasib baek: mak cik dobi drykan baju aku secare percuma

Moral of the story: sile tengok tarikh luput jika ingin melakukan sebarang pembelian + jangan pegi cp taim ade singing contest

Friday, May 13, 2011

berminggu2

Hye readers.. hak3.. ayat x ley bla..
Skang ni, selesai minggu pertame exam.. seminggu cam banyak paper je kan.. tapi kenyataannye seminggu hanye due paper.. dan maksimum paper dalam seminggu hanyelah due.. ya! Due! Dan kami akan menduduki exam selame 5 minggu.. dan 2 minggu terakhir hanyalah satu paper dalam seminggu.. paham x? x paham? Buat2 paham..
Ade kebaikan dan keburukannye pihak yang bertanggungjawab buat cenggini..antare kebaikannya, ini adalah perkare terbaek  buat semue student yang belajar di akhir2 waktu.. hoho.. ade gap sampai 5 hari tuh.. buku pon cakap bosan tgk muke kite.. maka bile buku berkate begitu, kite bolehlah mengalihkan pandangan k e rah laptop pule.. ya……
Dan keburukannye pule adelah, hati korang akan menangis dan memberontak untuk pulang ke kampong halaman.. buruk bukan perkare ini.. mane taknye, orang len da habes matrik asasi ape sume, yang budak tu lagi setaon kot baru tamat program.. bukan 2 je, ditambah pule dengan tekanan  dalam kolej.. iaitu, hanya beberape kerat manusia sahaje yang tinggal di aras budak tu sebab sume senior IB habes awal.. kesian gila budak tu besrsama rumatenye.. maka tinggallah mereka dengan perasaan sayu dan pilu… T.T
Maka, sekian saje yang dapat aku coretkan kali ini.. doakan aku untuk paper2 yang mendatang… sekian, wassalam..

Sunday, May 1, 2011

kenape? mengape?

kenape ade orang yang berlagak pandai.. konon macam taw sume.. bile kite tanye soalan, die tibe2 gelak2... hebatnye die memperlekehkan manusie... nak jawab, jawab je la.. xyah nak gelak2.. bile dapat marakh tinggi, gah,, bile result gempak, riak.. tapi die lupe, yang maha bijaksana itu Allah

kenape ade orang yang perasan cantik.. bile berjalan mate melilau.. harap2 ade orang perhatikan.. bile berpakaian nak over2, macam die paling cun.. bile mekap tebal bermeter2, kalah hantu tepung gomak gayenye.. bile pandang orang yang kureng, mule tergelak2 ngan membe sebelah, kutuk bukan maen.. macamla die hot sangat.. tapi die lupe, yang maha cantik itu Allah..

kenape ade orang berlagak alim.. cakap pum pang pum pang bukan maen.. diri sendiri lupe nak cermin.. cari kesalahan org no satu, kesalahan sendiri pure2 x tahu.. keluarkan hadis berjela2.. tapi x beramal nak bwat pe... depan orang berlagak bagus, belakang orang  hanye die n tuhan aje tau.. tapi die lupe, yang maha mengetahui itu Allah..

kenape orang perasan hebat. sume bende dalam dunie die boleh buat.. kalau boleh sume jawatan die nak pegang.. tapi bile bagi tanggungjawab sume tonggang langgang.... dah huru hara buat muke slenge.. tampor skali memang tercabut telinge.. tapi die lupe, yang maha berkuasa itu Allah..

kenape aku tulis bende ni? aku x pernah ade perasaan riak walaupun sekali? nampak sangat aku dusta.. just nak bagi peringatan bagi yang terlupe... hidup ni mesti selalu besederhane, kerana tuhan pon mengiginkan hambenye bersikap sedemikian rupe..


“Makan minumlah kamu dan kamu jangan melewati batas, sesungguhnya Ia tidak kasihkan orang-orang yang melampaui batas.” (Al-A’ raf, 7:31)