Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Wednesday, August 24, 2011

I'm sick of crying 
tired of trying
yeah I'm smiling 
but inside I'm dying



Tuesday, August 23, 2011

Bagaimana 1 berita dijadikan headline pelbagai media..

Situasi sebenar : Seorang nenek pegi kedai beli ubi, tiba-tiba dilanggar beca lalu mati di tempat kejadian.

headline media…

Buletin Utama - “Nenek meninggal dunia, pemandu beca dicari.”

Harian Metro - “Hangat! Nenek mati dengan ubi di tangan.”

Utusan Malaysia - “Nenek mati dilanggar beca satu propaganda pembangkang?”

Harakah - “Kami tiada beca.”

Malaysiakini - “Beca langgar lari bukti kerajaan makan rasuah.”

Obefiend - “Nenek meleis mati. Aku suka vodka.”

Twitter @NajibRazak - “Nenek sanggup mati kerana ubi, menunjukkan ubi 1Malaysia berkualiti dan digemari rakyat!”

Blog Melayu paranoid - “Keraguan sijil halal ubi mungkin punca nenek mati dilanggar beca.”

Ibrahim Ali - “Sampai bila kita nak tengok nenek-nenek Melayu mati dilanggar beca akibat ubi orang Cina dan India? Melayu perlu bangun menentang!”

Pancaindera - “Kisah nenek dilanggar beca diabadikan dalam filem terbaru David Teo, Beca Gangster.”

Mastika - “Misteri penarik beca: temubual eksklusif dengan hantu ubi.”
Samy Vellu - “Beca tak bayar tol dicari.”










lawak la pulork..  

kisah mentadak mentadu

aku bejalan2 di sebuah kawasan lapang....

bejalan punye bejalan tetibe ade mentadak mentadu terbang kat kaki aku.. aku yang fobia serangge ni pe lae, hiyyargh, tendang kaki aku kuat2 kasi makhluk 2 blah...

pade mase yang same jugak, gedegang! tingkap bilik tdo aku begegar... 

mak aku begegas masuk ke dalam bilik..
"ape tu????!!!!!"

ouh.. rupenye aku bemmimpi... tapi effectnye sampai ke luar.. dasat x aku.. huuu.. bengkak weyh kaki.. aku mengaduh kesakitan slame beberape saat.. walaupun kesakitannye amat menyengat, namun aku kuatkan jue sepirit untok sambung tdo... mantok, tgk 1 litre of tears sampai ke pagi pnye pasal.. >.<

aku da sinopsiskan citer ni kat fb, tapi aku ckap aku tendang dinding.. takot mereka pk aku pnye kaki panjang gila sampai boleh tendang tingkap... act katil aku double decker la der... -.-

k la.. 2 je nak citer... daaaaaaaaaaa


perkataan dalam gambar sekadar hiasan



Sunday, August 21, 2011

gila2 gurl 11.4

video


baru ni.. xla baru sangat.. aku ade ternampak kawan kepade kawan aku wat vedeo... cam bes... dengar citenye, gune dslr.. canggih la kan.. tapi gua xde dslr, gua ade sony erricson je.. maka aku gunela setakat yg ade..

act, x nak published pon... untuk kami2 je, tapi disebabkan due insan ni 'mendesak', make aku upload la jugak kan...

maap la kualiti rendah..


credit to husna n hanis.. happy watching kawan ;)

Saturday, August 20, 2011

yeah.. its holiday!!!!
welcome back to ganu tiera.. hehe... after lebey kurang 2 taon duk jb, aku pulang kembali ke kampong halaman.. hoho....
tapi sedikit kecewa dengan org yang menyewa rumah ini, x reti jage.. ngek!..
dan..dan.. line kat cni sgat sipot... T.T

btw, coti2 niy banyak kot omwek.. haih.. xleh la nak bersenang lenang sangat.. mencik2...

so, whats de plan ehhh.. emmm... ok petang ni nak g bazar... pastu emmm... pastu... kemas rumah nak raye? emmm... emm... pape je la... yg penting aku ngah cuti.. k bye..

Friday, August 12, 2011

melihat perubahan seseorang ke arah kebaikan itu sangat indah....

kau bile pule athirah?


Saturday, August 6, 2011

men-Ca-Pub

ape itu? ape itu?


alorh.. pade yang x taw.. mencapub itu mencari 'pablisiti'... memelayukan perkataan inggeris.. itulah tugas kamus dewan edisi terkini..


berbalek kepada point, semenjak due menjak kedatangan 'orang baru' di 'kediaman' saye ni, banyak betul insan2 yang cube mencapubkan diri maseng2 dengan menggunakan pelbagai cara dan teknik tertentu..


memomularkan diri untuk diketahui ramai adalah perkara biasa bagi insan2 yang baru ingin meningkat remaje.. aku dan piah hanya menggelarkan mereka 'budak baru nak naik'.. lebih mudah difahami kan rakan2..


perkare begitu boleh mengannoyingkan banyak pihak lebih2 lagi bagi pihak yang x naek2 dari dulu sampai skang... aku juge kadang2 terannoyed dengan perkare tersebut.. bukan bermakne aku x popular, namun kadang2 perbuatan mereka melebihi had yang telah ditetapkan... sampai aku rase nak bunuh diri tgk mereka2 tersebut..tapi setelah dipertimbangkan kembali, wat ape aku bunuh diri, bek aku bunuh mereka.. kan rakan2.


namun x perlulah begitu... dah knape aku nak menyampah lebih2.. bukannye dwet aku abes.. bukannye dorang pinjam stokin aku, bukannye dorang curik rak kasut aku.. maka,,, terpulanglah kepade mereka... selagi mereka tidak berlari2 tanpa memakai seurat benang di badan, aku akan cube menutup mata hati dan telingan kanan jika menyaksikan aksi2 capub mereka itu..


capub itu ade jugak baeknye wey... drpda ko yang diam cam tunggul kayu n hanye tahu menggelakkan orang, baek die mencapub di depan.... ade gak pekdah.. menanmbahkan keyakinan.. mutu gaye keunggulan.. krik3..
da la.. 2 je kot.. mengarut d bulan pose banyak2 kang kurang lak pahael pose.. piah pon x suke aku mengarut pnjang2 niyh.. ok la u ollzz.. daaa... selamat berpose..