Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Saturday, August 6, 2011

men-Ca-Pub

ape itu? ape itu?


alorh.. pade yang x taw.. mencapub itu mencari 'pablisiti'... memelayukan perkataan inggeris.. itulah tugas kamus dewan edisi terkini..


berbalek kepada point, semenjak due menjak kedatangan 'orang baru' di 'kediaman' saye ni, banyak betul insan2 yang cube mencapubkan diri maseng2 dengan menggunakan pelbagai cara dan teknik tertentu..


memomularkan diri untuk diketahui ramai adalah perkara biasa bagi insan2 yang baru ingin meningkat remaje.. aku dan piah hanya menggelarkan mereka 'budak baru nak naik'.. lebih mudah difahami kan rakan2..


perkare begitu boleh mengannoyingkan banyak pihak lebih2 lagi bagi pihak yang x naek2 dari dulu sampai skang... aku juge kadang2 terannoyed dengan perkare tersebut.. bukan bermakne aku x popular, namun kadang2 perbuatan mereka melebihi had yang telah ditetapkan... sampai aku rase nak bunuh diri tgk mereka2 tersebut..tapi setelah dipertimbangkan kembali, wat ape aku bunuh diri, bek aku bunuh mereka.. kan rakan2.


namun x perlulah begitu... dah knape aku nak menyampah lebih2.. bukannye dwet aku abes.. bukannye dorang pinjam stokin aku, bukannye dorang curik rak kasut aku.. maka,,, terpulanglah kepade mereka... selagi mereka tidak berlari2 tanpa memakai seurat benang di badan, aku akan cube menutup mata hati dan telingan kanan jika menyaksikan aksi2 capub mereka itu..


capub itu ade jugak baeknye wey... drpda ko yang diam cam tunggul kayu n hanye tahu menggelakkan orang, baek die mencapub di depan.... ade gak pekdah.. menanmbahkan keyakinan.. mutu gaye keunggulan.. krik3..
da la.. 2 je kot.. mengarut d bulan pose banyak2 kang kurang lak pahael pose.. piah pon x suke aku mengarut pnjang2 niyh.. ok la u ollzz.. daaa... selamat berpose..

3 comments:

  1. mencapub camne weh ? gelak kuat2 ke xD

    ReplyDelete
  2. [I read your blawg] Hi, I was looking for an article on the word : capub. Your blog came in the top search results. Thanks :) nice though, easily understandable.

    ReplyDelete