Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Monday, October 17, 2011

BENGANG BANGANG

berbekalkan semangat yang jitu, aku melangkah ke BA(bangunan akademik) membawa beg sandang kaler pink berisi laptop..
motif- nak tulis status kat fb pasal bengang ngan ustaz coz da memalukan aku depan kelas.... ade ke suh aku nasyid.. da la lagu yg aku x taw.. panazz...


back to the point,
aku taw wireless kat cni kene tukar setting, proxy, kate laluan, bla3... so care2 nak wat bende alah ni ad kat library jep... dekat sejam r aku setting itu ini, org x mahir IT la katekan... at last, siap... tinggal wat masuk id je.. tapi after da masukkan,still xboleh.. aku tekan jugak, tekan jugak bookmark fb aku neyh, namun aku masih gagal membukak fb yang dirindui...


then baru dapat hidayah nak bace explaination nape aku x leh connect.. upe2nye memg kolej ni sekat web fb.... pekebangang.. asal aku x taw dodol... memg sampai kiamat r aku xleh connect kan.. then try la bukak blog ni hah... elok je die terpacul ni hah...


bapak berasap derrr....


so konklusinye,,, sile jangan cube2 untok carik pasal ngan aku ari niyh, kalo x aku cucok lobang idong ngko dengan buloh... -oo-

Wednesday, October 12, 2011

msj ngan org kurang mude

Pernah x korang msj ngan org2 yg kurang mude cam mak bapak korang ke, cikgu korang ke, yg advanced sket, atok nenek korang ke… mesti pnah kan.. n care dorang msej tersangat la len dgan generasi mude skang neyh..  ade d antare  mereka yg kurang mude ini cube nak gne shortform tapi teramat sangat shortnye sampai x paham..
Ade yang tulis sepatah2 cam tulis karangan tahap due.. n kbanyakan dorang x paham shortform2 yang dak2 mude gne.. dan dcnilah perlunya daye tahan diri yang jitu serta tahap kesabaran yg tggi ketike brmsj ngan mereka2 ini…
Acu korang bace conversation neyh..

Tira wat ape skrg
Duk saje baru nak solat. Nape?
Dah exam ke
Dah. Ujong bulan 11 t exam ag
Ok
Eh.. Ok..
Ada main vball
Xde.. Bdak laki gune court.. Perkep xde lwn mane2 ke.. nak join.. hee
Mayb coach akan call keFRU nanti dalm mase terdekat
FRU 2 ape?
Fru 2 tempat coach kerje
Coach akn call ke fru dlm mase terdekat? Maksudnye?
Ya
Sori coach saye x paham.. hehe..
Ok nanti coach call
Okeyh ..
Right


Sembang2 ptg antare seorang org mude, dn seorang orang tue… ceteke sape mude sape tue.. hoho… sudah terang lagi bersuluh.. perkataan yg diboldkan itu merupakan perkataan yang membuatkan org mude tersebut ternganga beberape saat… sampai lalat pn leh kuar masuk mulut 2 3 kali…
2 jeh… sekian..

Saturday, October 1, 2011

cane org leh ngadap lappy doploh pat jam x begerak erk...
seyes saket otak
adeih...