Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Thursday, November 24, 2011

kadang2

Kadang2 kite rase bosan..
Bosan sebab xde  orang nak cakap ngan kite
Bosan sebab xde orang msj kite
Bosan sebab asyik buat bende same hari2
Bosan sebab tgk benda yang same berulang2…
Bosan2…
Tapi ayah selalu peasant taim kite bosan , ingatlah Dia sebab Dialah sebaek baek tempat mengadu….


Kadang2 kite rase sedih..
Sedih sebab orang yang kite sayang pergi,
Sedih sebab ape yang kite hajatkan x tercapai..
Sedih sebab terpisah jauh dengan orang tersayang..
Sedih sebab dihina dan dikeji..
Tapi ayah selalu pesan, taim kite sedih.. ingatlah Die sebab Dialah sebaek2 tempat mengadu..

Allah x pernah melupakan hambanya tetapi, kite yang selau lupekan Dia…


Tuesday, November 22, 2011

esok start exam final untok sem ni.. so sume cam tgah study r skang neyh kat psp.. ade gak yang tgah bace paper, sembang,n on9(cam aku)..

so abes sem ni, tggal satu sem ag aku akan berade di kms tercenta neyh...x sabor gua.. muak r tgk bende same n wat bende same hari2.. derr

maka dengan ini saye ingn mengucapkan selamat berjaya kepade sume pelajar kms yang akan dan sedang menduduki pepriksaan... best of luck.. challow

Sunday, November 6, 2011

raye aji

Hari ni kan... hari ni kan... hari raye aidiladha...

Maka..maka... aku nak wish

SELAMAT HARI RAYE AIDILADHA kat sume umat Islam yang bace post aku...

macam beyse, hari raye yang best nye haruslah makanan...

ketupat daun palas, ketupat nasik(taruk dalam plastik), rendang ayam, lontong,kuah kacang.YUMMY..


Raye aji same saje ngan hari2 beyse, duk d umah, on9, tdo.. yg lennye pagi2 pakai baju kurung..




"hari ni gua da nak kene sembelih.... maap zahir batin yow"

Thursday, November 3, 2011

x pecaye aku coret bende neyh...

Skang ni, aku tengah bace satu novel, crite pasal sorang budak, yang kene tahan dengan kerajaan dorang sendiri, sebab disyakki terlibat ngan pengeboman kat satu jambatan ni. Bermaksud budak ni disyakki salah sorang dpd geng al-qaeda yang cube porak perandekan negare dorang.



Hmmm… cane nak cite erk, erm….


k.. aku sebenarnye memg lemah sangat bab pengetahuan am neyh.. kalo ad berite pasal bom2, perang2, Gadhafi, politik, bla3 kat paper, memg sah2 r aku x bace…


tapi mesti ramai org stuju bile aku cakap barat tengah ambik alih dunie, bumi alam segale.. memg la setuju sebb bende ni memg realiti kan..


Al-Qaeda, Sadam hussein, osama laden,.. adalah rekaan... pemimpin Islam jatuh satu persatu.. ekonomi dikawal sepenuhnye oleh?


Ok aku bukan nak wat post aku ni kac nampak ilmiah g2 kan, tapi act aku takot .. ha mesti ramai yang da tgk video Mahathir cakap pasal yahudi uh.. pas2 sume org cam, ”pegh , tabik r dr. cayalah.. I like u, ilap u.. “ then ade x terpk pasal impak video 2 kat kite.. kalola sumone bcakap burok pasal korang, korang gembire ke? X kan… aku x ckp yang aku x suke bile tun ckp mcm 2, suke gila kot.. tapi…pk2 la sendiri…


Kite especially pemude pemudi x sekuat n setabah pemuda pemudi kat Iraq, palestin 2.. walaupon dorang tau askar2 2 sume ade senjate, apelah effect setakat baling batu due tige ketul kat dorang.. tapi korang taw x ape yang ade lam hati remaja2 ni… bile dorang tgk dengan mte kepale sendiri rumah dorang kene ceroboh, bile ahli keluarge dorang sendiri kene bunuh, bile negare dorang dijajah sedikit demi sedikit…


N pernah x terpk kenape bende ni x terjadi kat kite, kat Malaysia ni… adekah sebab tuhan taw kite x cukup kuat untok hadapinye.. ? mungkin


So agak2 ape akan jadi ngan dunie , negare, agame family n dri kite lagi spuloh doploh taon akan dtg erk.. sesuatu yang ngeri untok dfkirkan..


Takot.


Ambik sdkit mase untok pk, act ade x kite wat samting utk betolkan balek keadaan. Even nk boikot pon susah kan, so mmg mimpi la kalo kite nak wat bende yg lebey gempak daripde 2.. memg x r bro…






Politik… rumit.. I hate it.. tapi kalo xde politik, cam mustahil je negare leh wujud..






Ahaks.. aku memang x sesuai untok ceritr pasal neyh.. daaa…