Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Thursday, November 3, 2011

x pecaye aku coret bende neyh...

Skang ni, aku tengah bace satu novel, crite pasal sorang budak, yang kene tahan dengan kerajaan dorang sendiri, sebab disyakki terlibat ngan pengeboman kat satu jambatan ni. Bermaksud budak ni disyakki salah sorang dpd geng al-qaeda yang cube porak perandekan negare dorang.



Hmmm… cane nak cite erk, erm….


k.. aku sebenarnye memg lemah sangat bab pengetahuan am neyh.. kalo ad berite pasal bom2, perang2, Gadhafi, politik, bla3 kat paper, memg sah2 r aku x bace…


tapi mesti ramai org stuju bile aku cakap barat tengah ambik alih dunie, bumi alam segale.. memg la setuju sebb bende ni memg realiti kan..


Al-Qaeda, Sadam hussein, osama laden,.. adalah rekaan... pemimpin Islam jatuh satu persatu.. ekonomi dikawal sepenuhnye oleh?


Ok aku bukan nak wat post aku ni kac nampak ilmiah g2 kan, tapi act aku takot .. ha mesti ramai yang da tgk video Mahathir cakap pasal yahudi uh.. pas2 sume org cam, ”pegh , tabik r dr. cayalah.. I like u, ilap u.. “ then ade x terpk pasal impak video 2 kat kite.. kalola sumone bcakap burok pasal korang, korang gembire ke? X kan… aku x ckp yang aku x suke bile tun ckp mcm 2, suke gila kot.. tapi…pk2 la sendiri…


Kite especially pemude pemudi x sekuat n setabah pemuda pemudi kat Iraq, palestin 2.. walaupon dorang tau askar2 2 sume ade senjate, apelah effect setakat baling batu due tige ketul kat dorang.. tapi korang taw x ape yang ade lam hati remaja2 ni… bile dorang tgk dengan mte kepale sendiri rumah dorang kene ceroboh, bile ahli keluarge dorang sendiri kene bunuh, bile negare dorang dijajah sedikit demi sedikit…


N pernah x terpk kenape bende ni x terjadi kat kite, kat Malaysia ni… adekah sebab tuhan taw kite x cukup kuat untok hadapinye.. ? mungkin


So agak2 ape akan jadi ngan dunie , negare, agame family n dri kite lagi spuloh doploh taon akan dtg erk.. sesuatu yang ngeri untok dfkirkan..


Takot.


Ambik sdkit mase untok pk, act ade x kite wat samting utk betolkan balek keadaan. Even nk boikot pon susah kan, so mmg mimpi la kalo kite nak wat bende yg lebey gempak daripde 2.. memg x r bro…






Politik… rumit.. I hate it.. tapi kalo xde politik, cam mustahil je negare leh wujud..






Ahaks.. aku memang x sesuai untok ceritr pasal neyh.. daaa…






1 comment:

  1. p kalo politik enta hape hape , negare porak peranda . itu aku pasti .

    ReplyDelete