Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Saturday, December 31, 2011

pejam dan celik

pejamcelikpejamcelik

cuti da nak abes

pejamcelikpejamcelik

esok da 2012

pejamcelikpejamcelik

taon depan aku da 20

pejamcelikpejamcelik

sem ni adelah sem last


yeah!.. pejam dan celik.. cepat betol mase berlalu.. umo meningkat, ajal da dekat.. omnomnom...

taon depan, pastinye,, taon yang memnatkan, menyerabutkan, melelahkan, menyakitkan, membiolkan dan sebagainye... tapi, aku harap di sebalik beban yang menggunung itu, ade kemanisannya.. Insyaallah

15 points! 
Ausie!



kawan2, doakan aku.. ;)








Wednesday, December 21, 2011

token biru

~aku baru taw, LRT pakai token biru


~n aku juge baru taw, LRT kalo salah naek side len, boleyh je tuka tanpa bayaran...


baru ni kuar ngan awek aku ke time square, then tdo umah pak sdare die. nak sampai ke setiawangsa uh, 3 kali salah side..beysela, ibarat kambing masuk bandor.. g2lah jadiknye.. uhuhuhuhu.. penat wey.. seb bek aku masih mude remaje..


esoknye pegi umah zu, kawan taim kat pontian.. abang beliau kawen. kat c2 jmpe la membe2 ex pontian dolu2.. lame gila sembang.. syok gak.. cuma.. hmm... beyselaaa... langit x slalunye cerah(tibe2)..





baju ijau kiri skali uh amir. die slaloo pasan ensem.. nak jadi dokter katenye.. mudah2an

tepinye, jipang(arep). bakal jurutera mekanikal

tepinye pule,aweknye.juge merangkap awek aku. Wana. Bakal cekgu.

tepenyi wana, aku(bukan name sebenar). si budak gemok. cite2 beliau surirumah yg berkaliber.

tepi budak gemok, si tuan rumah yang ayu. Zu. aku ase da ramai pakcik2 n makcik2 aim die nak jadikan menantu.. Bakal lawyer nih..

_______________________________________________________________




Next station, gombak. ok, die x sebut gombak, die sebut ape tah,, lupe... boleyh plak camtu an, dah namenye gombak sebut r gombak.. ngekk!

patotnye aku nek ktm ke batu cave, bukan lrt ke gombak.. adeih.. 

~~dan selama due hari itu, aku men pusing2 lam kenderaan awam tanpe tayar.. demm..


Tuesday, December 20, 2011

coach lelaki(aku taw x wujud)


di suatu pagi sabtu...
- 'bye emi(my adek lelaki), aku p naek ladies coach,' aku berkata sambil melambai.
- ngah, cni ah wey. duduk ngan aku..

maka, terpakselah aku turuti. sumpah akward wey.. sebab x taw nak pandang mane.. kiri kanan sume laki.. pandang kaki lame2 ase pelik, pandang luar t terpandang muke org, pandang fon x menarik.. adeih menyesal aku ikot ko budak...

perkare yang menimbulkan persoalan d benak:
-tempat duduk kosong banyak, tapi still nak berdiri tepi pintu(especially lelaki). tunjok macho letew.
-awal2 agi si minaci lebey prefer nak masok coach lelaki(aku taw x wujud) berbanding ngan coach wanita.. sorang2 lak uh.. nak perhatian ape..

ha 2 je.. x banyak un.. pointnye d cni.. aku xkan nek lae coach lelaki(again,aku taw x wujud) daaa...

Thursday, December 15, 2011

sinetron..

~zoom muke berjuta kali;
~membulat kan mate seboolat boolatnye;
~sound effect yang sungguh mendebarkan di setiap dialog;
~yang jahat jadi baek, jahat balek, baik balek, jahat balek,baek balek, jahat balek, baek balek......;
~lelaki kaye, pempuan miskin;


but still, tv3 n tv9 nak siarkan bende alah sinetron nih..
~Y?
-indon ramai kat malaysia?
~so?
-masyuk r bro..
~ok  fine...


money... yayaya...





Wednesday, December 14, 2011

huuhuu

haha... tetibe ase klaka r plak... itu bukan niatku.... huuuuhuuuu

Tuesday, December 13, 2011

y salt? y not sugar?

'aku yang makan garam dulu' kata orang tua2..

sampai skang aku heran. nape garam? nape bukan gula.. masak orang gune gule. nak wat air pon orang gune gule.. ade orang wat air letak garam? ade? ko sorang ah kot.. maka bagi aku gula lagi power kot.. kan2?

==================================


kenape kite kene hormat org tue..? seperti yang kite sume ketahui, dorang makan garam terlebih dahulu.. boleh terime..? yaya..

skang aku ade kat umah nenek.. nenek aku dah tua,, semestinyelahkan.. 

tips ketika anda bersama nenek:
~ketika bercakap, perkataan haruslah disebut satu persatu.
~perkataan juge perlu difahami.. 'yo gremma! wassap2! mis u damn much.. mmuaxx..'<== jangan!!
~ketika berjalan depan die, bongkokkan sket badan.
~jangan bergurau melebihi batasan. cth-menepuk blakang nenek sekuat hati kerana terlampau eksaited. ish3..
~taim makan, tlg cedokkan nasik serta lauk pauk untuk nenek.
~pimpin nenek ketika berjalan disekitar ibu kota dan desa.
~dan sebagainye ikut kewarasan akal..


act aku bosan doe duk kat kampung.. seb bek bwak p1.. kalo x malu cik dinding hari2 aku tatp wajah die...
tapi kasian gak wey kat nenekku.. kalo x die sensowang je duk kat umah ni hah.. ade la cucu die sorang jage, tapi pegi keje balek ptang.. tgahari makan sensowang.. sobs3(kesat air mate gune hujung ibu jari).. 

t aku da tue cane la erk.. maybe pagi2 g erobik.. tgahari lunch ngan membe2.. ptang gi men golf..  malam... g surau r dol. kubur memanggil2 tuh.. itulah nenek moden.. jangkaan sahaja..

so.. konklusinye.. sayangi nenek anda... tidak lupe juge datuk nyang dan segala warga emas di bumi ini.. kerana mereka jua anda hidup.. x ingat zaman merdeka dolu2? yaya.. out of topic.. daaaaa


dis is my nenek.. cine.. aku? hek3.. close enough...

daaaaaaaaaaaaaaaa.......

Sunday, December 11, 2011

Politik? Ape itu politik? Rasuah kah? Duet? UMNO? PAS? Lisa Surihani? Tett…

B4 ni aku anti betol bile terdengar, terbace, terlihat dan segale macam ter yg berkaitan ngan politik.. sume nye - ter-, coz aku same sekali xkan bercerite isu politik secare sengaje.. never.. mayb sebab aku masih bawah umo. X layak mengundi pon lagi hah..
Tapi act salah kot fahaman camtu.. jgn judge samting bile xde ilmu.. kalo nak cakap memang 5 hari 4 malam x cukop.. tapi blh kot renung sejenak n pk.. politik 2 ape ye maksudnye.. ce pk ce pk..

…………………..


Kenape bile dapat sesuatu kesenangan manusia susah sangat nak bersyukur, tapi bile susah mule nk tunding jari.. sume orang salah, die sorang betol.. y oh y.. x kan sebab satu manusia yang wat, sume skali kite nak salahkan.. adil ke macam g2?  bukak minda sket la kawan…

Aku x sokong or bangkang mane2 pihak.. blom masenye lagi.. tapi aku juge bukan budak2 yang x kesah ngan diri aku, keluarge aku, masyarakat n negare.. huh.. cam klaka la pulak.. tapi 2 lah hakikat.. jaoh lagi perjalanan ni hah.. siape tau ape yang akan jadi mase depan.. rancang,,, sume orang pon boleh.. nak pegi obersea, pastu nak sambung master, phd, dokter, cikgu, pakar mate, pakar gigi.. tp plis, bagi sape2 yang ade niat nak wat tunjuk prasaan, nak tunjuk hebat, nak tunjuk pandai, tlglah jgn punahkan  rancangan, impian n cite2 aku, cite2 kami.. plis.. aku merayu kot..

Sumpah aku xmampu nak hidup lam ketakutan cam kat palestin uh.. korang sanggup tgk mak korang mati depan mate? sanggup ko tgk baby rentung? Sanggup tgk darah bersepah2? Sanggup? Ok kalo sanggup ko try p sane 2 3.. ok la.. 1 hari la.. pastu balek mlaysia balek, then ko nak bwat hape, ha watla.. still nak keras kepale?.. haizz

Jgan dengar khabar angin yg x tau kesahihannya, jgn cepat melatah, jangan suke menyalahkan tanpa usul periksa, jgan bertindak tanpa akal.. plis don’t.. again.. aku merayu..

N.. n.. jgn pk sangat ape yang orang bagi kat kite, pk ape yang kite dah sumbangkan kat orang len..  okeyh.. 2 je kot..






I LOVE PEACE, (“,)V
challow..

Thursday, December 1, 2011

cakapcakappotpetpotpet

nice blog..
good information..
nice entry...
nak tpu agak2 la weyh...
ko taw bm ke? 
ish...

btw.... xde kaitan pown...
=========================================
hmm...
aku suke bercakap.. potpetpotpet... kalo da bercakap memang payah bebenor nak berenti... tapi kalo taim aku memang malas nak bercakap, moody, emo, bla3... orang tanye memang aku x jawab.. kalo rajen jawab r spatah due... kesian kat org yg bertanye tersebut.. maap le..

becakap ni bagos, kalo kene pade tempatnye la... 
ini tdak, taim public speaking or presentation, hamek kau kelu lidah..
contohnye ari tuh taim public speaking,,, 'there r 3 major races in malaysia which are malay, chinese n.....'
hah madah nak sebut indian pn lupe... nerves bro... 2 penyakit kan? dimaafkan.. hoho

bukan ape... kalo banyak bercakap ney, memang banyak jugak la dose yang dbuat.. 
antara contoh dose~
 ~berkemungkinan besar akan menyakitkan hati orang secare sengaje or tdak... kalo sengaje 2, its ok la kan (blh plak)  tapi kalo x sengaje 2, cam ase x besh r plak.. nak mntak maaf, cam erm... haha..

ok contoh dose seterusnye...
~mengumpat/mengata.
ni memang susah nak buang tebiat ni...ade aje nak bcakap pasal org... makan la daging manusie sampai konyang.. burp... x bagos.. x bagos...





maka azam aku setiap kali nak masuk kelas~kurangkan bercakap.... tapi kadang2 x jadi.. ok bukan kadang2, selalunye x jadik... aku pon x taw ape pasai.. maybe banyak syaiton mulut becok kot di samping aku... adess....

ape bende yang aku patot buat  ntok kurangkan bcakap ni eh.. kene ltak emas lam mulut kah? or stapler mulutkah? or gune gam uhu kah? hentahlah... 

maka rakan2, doakanlah aku untuk mengatasi masalah dalamn neyh..
adioz...







~