Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Friday, June 8, 2012

berjaya! ihik2..


Assalamualaikum… salam satu mydin..

Asal? Wujud kot salam satu mydin. X caye g r mydin..

Ok mari kita mulakan cerite.. ehemmmm…

Aku membesar dengan sawah padi. Pacat lintah sume tu lah teman2 aku. Petang2, aku tolong mak jual pisang goreng n air kelapa muda. Hujung minggu lak, aku ambik upah basuh baju kat umah jiran… ok, dah..

 Habes dah merapu..

Nak ceghitanye, zaman aku memebesar dulu, hidup aku normal la cam bebudak len. Mainan aku petang2, kapten tikus, lompat getah, galah panjang, batu seremban, tdung ceper(hang tau x binatang ape?) n mcm2 lagilah permainan tradisi masyarakat melayu… seronok  ouh ramai2. Kadang2 gadoh, then baik blek. Tanda yang kitorang dah berbaik  adalah dengan bersalam2an .. korang pon camtu jgak kan.. beysela belom mumayiz..

Berbeze benorlah ngan budak zaman skang, balik skolah men fb. Petang terperuk lam bilik men fb.. malam ngadap fb. Sebelom tdo tatap fb.. sampai biru2 bijik mata.. adudu… adudu.. salah siapa.. shiapa?shiapa?

Samelew ngan adik aku sorang neyh.. x pasal2 aku pon xleyh on9 sbb p1 kene tutop.. aku jugak yang tutopnye.. behtu xkan nak rampas notebook yayasan Terengganu 2 plak an.. sori la mat said, untuk pengetahuan anda, mereka2 itu dah salah gunekan notebook biru 2 lah.. nak blajar bapak liat.. taon ni upsr la kot... tengok tuh.. aku da tutop p1, die p men game la plak.. ieeeshhh..

Maka aku duduk kat thinking chair, berfikir untuk mencari jalan penyelesaian



Blink2*



Oh my.. tetibe dapat satu idea bernas.. aku taw, bontot die mesti panas punye x dapat on9.. hokeyh…

~P1 sudah ditutop
~Die bukak balik
~Aku tutop balik
~Die bukak balek.. die tensen lalu die menangis.. adudu.. adudu.. tidak, aku tdak kejam …

Maka aku memberi satu syarat,” jika kamu mahu on9, kamu perlu menyiapkan satu muka surat latihan.” Aku bercakap menggunakan bahasa baku. (menipu)

Dia terus menangis. Namun aku hanya memandang dengan separuh kelopak mata. dan aku meneruskan karangan di blog.. karangan ni ah..

Tiba2 dia muncul di muka pintu. “meh r. mane latihannya.. “

Taptada! Berjaya!!



Ihik2… ya.. teknik ini akan diteroskan untuk hari2 seterusnye.. seb bek line p1 kat bilik ni paling laju.. ihik2..

Dan bagi sape2 yang mempunyai adik yang membesar pada zaman ini, dan menghadapi dilema wanita seperti saya, bolehla anda mengamalkan teknik ini ye sahabat.. okeyh dong.. sampai sini saja…



~dah ko ni ngape sepirit benor nulih siap gambor bagai
-bia r -.-




2 comments:

  1. tahniah la weh.. ko jadi jaga die la ek? huu

    ReplyDelete
  2. notebook da kene ambek da pon.. haha

    ReplyDelete