Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Thursday, June 7, 2012

ya ya.. aku tahu itu...

-lampu merah tandanya apa?
~kene berhenti.
-kenape awk langgar?
-saya nak cepat la kot.

-taw x dalam rokok 2 ade macam2 racun?
~taw
-so, nape still mrokok?
~ala biala, masyuk kot, x try x taw..

-kenape tudung naik ke atas sangat ni..?
~lorh, xnampak ke ade labuci, manik, bunge2, rame2 banyak part2 atas ni... pe motif ade kalo x tunjuk kak oi...
- pakai tdung kene bawah dada, taw kan..
~err.. yeeee... tawu loorhhh....
-so?
~so......?
-.......

-taw x ilmu ape yang setiap orang wajib taw..
~fardhu ain la.. kalo yang sorang buat, then sume terlepas, 2 namenye fardhu kifayah..
-wow, advanced.. so, da ckop ilmunye..?
~erm.. mcm x je...
-carik ilmu 2 wajib kan..
~ye... ye...taw...

kann....
ramai yang ade ilmu, n ramai jugak yang x beramal ngan ilmu.. termasuklah diri ini... ilmu 2 bukan just perkataan2, formula2 dalam buku je, ilmu 2 sume perkare yang kite taw.. x kesahla ilmu dunie ke akhirat ke.. x gitu kak?
mmg macam2 alasan la nak mengelak, malas la, penat la, x suke la.. manusia begitulah.. mase sihat, mase muda, mase lapang, masa mewah, mase hidup,,, selalu lupe n bwat2 lupe...

makanya, buat lah sesuatu, supaye diri kite sentiasa berada kat path yang betol... k.. 2 je... salam...





1 comment:

  1. betul betul,setuju. kita tau benda tu kena buat tapi kita still tak buat. Tulah manusia heh.

    ReplyDelete