Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Tuesday, July 31, 2012

how did you.........?

assalamualaikum...

ish kawan2 aku niyh, banyak songeh betoi... nak berbuke skali cadangnye, last2 bwat lepas raye juge.. hayya...

oh... berbalik kepada cerita asal (tibe2), beysenye aku jumpe kawan2 skolah rendah ni taim raye ah, means staon skali... 2 pon x jumpe sume..

nak ceritanya.. tadi aku pegi la umah kawan2 ni, inform pasal prjumpaan besar2an yg akan diadakan.. besar la sangat.. and aku jumpe seorang sahabat, yang dulunya begitu petah, badannya juga shat2 manje, tapi tadi aku tgk, susut gila.. gila2 susut.. n dah x ceria mcm dulu.. hanya senyuman tawar yang mampu diukir...

aku memg jarang berhadapan ngan situasi mcm ni, so aku x taw nak ckp ape.. nak tanye byk2 takot die sedih.. so aku bwat2 la ceria...then balik tad mak aku marah aku nape x tanye dgan lebih lanjut.. adeih..

lepas aku p umah sahabat aku ni, aku p la umah sahabat yg seterusnya.. barulah aku taw yang die terkena jangkitan kuman kat paru2 kot x silap aku... lebih kurang la.. yg penting perkataan jangkitan 2 ade..

sedihnya... sedih yang amat..

hmm.. kalau tuhan nak tarik nikmat, sekelip mata je kan..
x kira usia..
x kira jantina..
x kira pangkat...
kau dulunya hebat bersukan ke, ahli pemakanan ke, tukang tilik ke...
sape2, dmana2, pada bila2 masa...
zappppp..
habesssss....

itulah manusia ni kadang2 x sedar..
bukan x teringin nak berubah 2, tapi lupa...
byk sangat benda2 yang mengacau..
tau je pon benda2 tu xde faedah..
but still...
stilllllllll..................
=,(((((



syukur
perkara yang manusia selalu lupa... hmm

so,i will end my post with this reminders, taken from my friend's blog

Prophet Muhammad (peace be upon him) said, “A person will not be able to move from his place (on the day of retribution), until he replies to five questions:

How did you spend your life?
How did you spend your youth?
Where did you earn your wealth from?
Where did you spend your wealth?
How much did you act upon your knowledge?"


allah..allah


'untuk renungan kita bersama'




No comments:

Post a Comment