Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Tuesday, July 17, 2012

makan.. eh.. ds..

sape suke makan angkat tangan?!

hah.. samela ngan aku.. aku suka gila makan.. tapi makanan yang kene ngan selera aku la. aku nih tekak orang Melayu. suke pedas2.. kalo makanan jepun memang aku takleh telan.. terbayang je da ase loye.. huuhuu..

cakap pasal makan aku teringat kat ds kolej. taw x ds 2 makhluk ape? owh, orang x penah dok asrama memg x taw. ds 2 dewan selera. ;p

dewan selera kolej aku ni ade tangga tahu.. so ketika melangkah, perlu berhati2. kalo boleh, pandang setiap anak tangga yg dipijak.  alhamdulillah sepanjang aku dok kolej tuh due taon, aku x penah terjatuh, tergelongsor, atau tersembam jatuh menuruni anak tangga. kalu terpeleot siket tuh ade ler. 2 pon x obvious mana n xde org tgk pon asenye.. haruslah xde, org x howt.. bhahaha.. tapi aku pernah la menyaksikan insiden yg menyedihkan kat sekitar tangge ds uh.. siriesly kau x kan gelak kalo tgk, sbb perasaan kasihan itu lebih menyelubungi diri, n korang akan rasa cuak jika satu hari keadaan yang sama akan menimpa diri sendiri.. oh.. nonono..

makanan yang bebudak paleng x gemar kat ds nih adelah sup daging. ini adalah kerana teksturnya yang kurang menarik. dan tidak lupa juga nasik berlaukkan ikan goreng.. sahaja.. oh lpe ade sayur n kalo nasib baik dapat kicap jalen. hmmmm.. xnak komen lebih2, ade orang kebulur x makan hokeyh. kau makan free banyak bicara pula... ish3... x bersyukur.

n makanan peberet aku kat ctu adalah nasik + labu masak lemak + udang sambal + ikan goreng. taim ni nasik aku memg penuh pinggan.. beyse lauk ni jumpe taim khamis tengahari. menjilat jari you. kalo hari 2 pose, memg rasa shahdu...

ds kat cni bersih all the time. makcik2 yang bagi lauk pon mesra2.. selalu pnggl kitorang 'yunk'. manja gituww.. agaga.. n nampaklah keikhlasan dorang bekerja. pengalaman aku taim duk asrama skolah menegah dolu2, akak2 yang jage.. muke masing2, masam mencuka getah. ouh, penat eyy kak. sian akak. tapi kenapa dengan bebudak lelaki boleh tersenyum simpul dan beramah mesra. saya hairan betuuull.. xpe lah, terbukti la akak insan normal.. hoho..

eh eh.. tetibe tercerite pasal ds. patotnye cerita pasal makanan. xpe, makanan lain punye post.


ha.. ni dia kolej aku... cantik kan... har3... (curik kat web kolej)

act nak carik gambo ds, tapi xde la pule.. btw taim aku mencarik2 2 terjumpe gambo budak kolej, klik2 terbuke blog, klik2 belog emaknye.. syuwit syangat.. hihi

k 2 jerr.. bai3 




No comments:

Post a Comment