Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Friday, October 19, 2012


STRESS

people, why you do this to me. just be nice please. All of you, i'm begging you T.T

Tuesday, October 16, 2012



that feeling when u know that only a few of your college-mates will study at the same uni with you.

SOBS.

senior x mcm ramai plak kat sane. n itu adelah salah satu sebab kenape aku nak g uni tuh. boleh tanya ap yang x taw, boleh tumpang2 rumah, boleh pinjam2 buku.

seb bek ade husena.~

ok. kene buat kawan baru. 




::masa begitu cepat ye skarang:: 





Thursday, October 11, 2012

Follow me follow u







Sikap ikut-ikutan sangat bahaya. Sikap ini menunjukkan KEJAHILAN atau seperti KETIADAAN akal bagi seseorang

Ahah! Jahil n tiada akal. Siriesly.? Tapi orang yang suke ikut-ikut ni terdiri daripada pelbagai lapisan masyarakat, tua, muda, kaya, miskin, pandai, kurang bijak, sume ada. So acane plak blh diklasifikasikan sebagai tiada akal?

Setiap hari, orang tertentu berusaha untuk menjadi TRENDSETTER

Ha.. yang ini memang. Memang memang. Memang ramai. Howt bro jadik bahan ikutan. Dari segi fesyen, simpul sane, belah sini, dedah situ, lilitlilit, walaupon memang sumpah nampak pelik, tapi bile itu da jadi trend, tetap kata itu style. Hah, yang buat trend menari ntah hape2 lagi satu hal. I look stupid, but then its a trend. Am cool rite. -oo- cool blog lagi cool brah..

Kamu akan mengikut cara orang sebelum kamu (yahudi dan Nasrani), sejengkal demi sejengkal dan sehasta demi sehasta. Andainya sehingga mereka masuk ke lubang biawak sekalipun, kamu akan mengikutinya. (Riwayat al-Bukhari dan Muslim)

Biawak? No way man. plus x muat pon hokey nak masuk lobang haiwan tersebut.

Wuuwuu.. dah sedia maklum la ade maksud tersirat kan. Ayat makan dalam punya. Hadis sahih. Memang xleh dipertikai. Orang pegi kelab, die pon nak g kelab. Kelab sains xpela jugak. Ini kelab malam togok minuman beralkohol.(woo skema). Bak mai tgk ic, owh, islam ..

Sikap meniru-niru merupakan tanda KELEMAHAN diri kerana pihak yang lemah selalu ingin meniru pihak yang lebih kuat.

Aku…xcantik. Aku..xseksi.. Aku..xhowt. xde orang pandang aku. Dia!dia! huyoo.. ramai gila friends kat fb. Follower kat blog, twitter, Friendster, myspace, ribu2.  Owh, tgk2, die pakai baju camtu la.. kat mane eh die bali baju tuh. kene beli ni. then jangan lupa upload gambo. Membe2 die pon kelas2 gitu. Wah.. hebat!. Die pegi lubang mengakrung untuk tingaktkan popularity?! Siries?! Woo kene masuk lubang mengkarung gak ah cenggini.

Kita melihat generasi muda kini MENIRU orang Barat sehingga sekecil-kecil perkara.

Sehinggalah sebesar2 perkara. Hilang arah tuju. Hanyut . Media pon sama naik, ikut suka jantung dia je nak tayang cerita entah hape2. Apa pon boleh, asal ada publisiti. Berlakon watak suami isteri, kalah pasangan suami isteri yang sah. Then rancangan yang duk carik gossip artis pon belambak. Yang carik suare sedap pon x habes2, bukan sekadar rupa katanya.. .. ..

Ayat yang disengetkan tulisan tu aku copy kat majalah solusi. Tajuk dia dibawah kategori ‘akhir zaman’ means isu ni, memang berlaku bile zaman dah sampai ke hujung2 la. Dlu2 mana ada gangam style tol tak. (tibe2)

Teirngat trend dulu2 taim sekolah menengah.(tiada kena mengena ngan penulis) Tudung lipat kasi bucu tajam punya, juga jangan dilupa singkat sampai nampak rambut sket terjuntai kat blakang. Kaler perang you. Kain pon harus disingkatkan paras buku lali, lagi singkat lagi otai. Sebagai persedian untuk banjir mungkin. Stoking pon haruslah berjenama, kain dah singkat tu kan. Malu la kot kain singkat then pakai stoking asadi, bata. Ape kelas. Ahaha

APEKEJADAHKAH ITU. NONSENSE. 

So, udah2 la nak mengikut orang. Yang baik2 xpe. Cam skang ni, makin ramai aku tgk wanita2 berpurdah. Dulu bukan main susah nak cari, skarang dah jadi trend. Ha trend ni kan bagus. Sejuk mata memandang. Ana bila lagi. Uhuhuhu.

Renungrenungkan.
Kbai.






Monday, October 8, 2012

Disebalik Fail Biru





 THIS FILE CONTAINS....



A LOT OF MEMORIES~~~


selalu je pandang fail ni, tapi wat x endah je. then tadi terbuke hati nak jengah. mane taw ade terselit not rm50 ke kan. 

then,
 terus ....
tenggelam di dalam memori semalam..
~waduh ayat x menahan~
isi2 dalam ni, sejak aku sekolah rendah weyh. skang 20 sudah.. lama x lama.


agak2 ape ye ade kat dalam. tgk part depan tu je da taw pemiliknye budak darjah 2. budak darjah 2 skang pon mane hado tulis biodata gituh. zaman purba ah men biodata2 nih.

so mari kite bongkar rahsia disebalik fail biru.

jeng3..




hah.. yang paling byk skali dalam fail ni adalah...

KAD RAYA.

wuhuu.. lawak seyh. 'baju raya berape pasang? kuih raya buat ke beli?' bla3.. bla3..
soalan klise yg wajib disoal di setiap kad raya.
kalolah aku matang awal, sumpah aku xkan tanye soklan gini.. harharhar

klise #2. 
bagi dwet raye 1sen. Yg mewah sket taruk 20sen.. -.-



ruin the card. then tampal kertas lain. ade garis2 lagi.. haha.. membe sape la ni.

from my teacher. sweet u ckgu kasik kad raya. kaw hado?

(gambar sekadar hiasan)
yang ini canggih. semangat gune komputer. siap ade gambo you.. lol

who is asyraf? siries aku xde memori tentang beliau. yg pnting junior la kan sebab panggil aku kak..


alahai.. rindunye nak hantor n terime kad raya. skang mane ade dah. dunia dah maju.. fesbuk kan ade.. upload gambo yang rase cun, then tulis 'selamat hari raya maaf zahir batin'. kalo rajin sket tampal pantun 4 5 kerat.
woho.. bukan aku okeyh. x pnah hayat aku buat sedemikian rupa.


okey next, ape lagi ape lagi.

BIRTHDAY WISHES. 
kbyakan dapat taim form 2 la. n yg kasik adik2 form 1. hand made lagi.. ridunye..


yang ni dorang tampal kat tangga kasik orang lalu lalang bace. asrama macam ni la. then sume org taw besday korang hari tuh. yeah.. i miss that too.


next...

THE SURATS.
byk dapat from the adik angkat. siapa yang x terlibat ngan angkat mengangkat ni, korang memg x cool.. ahaha. skang dah lost contact ngan beliau. rase cam nak carik balik pon ade. btw. beliau pempuan kayh. 

nampak x surat yg tulis, 'To: for you'. bace itu pon da lawak.. agaagaa
that one i got when i was working at a bookshop after spm. i dont even know that guy. tibe2 kot. nak berkenalan katanya. scary. 


the last one

KAD REQUEST
bebudak mrsm mesti taw lah bende alah ni. skang mane nak cari lagi benda2 macam ni. ;(




kalau nak cerita. memang banyak.. banyak sebanyak banyaknye. selalu aku kenang yang pahit aja. tapi bile tgk benda2 ni sume, rasa nak menangis pon ada jugak.sobs. air mata x kuar pon. but still, ade rase samting dalam hati nih. nak luah pon x taw acane.

kalaulah boleh putar balik masa, nak betolkan segala yang salah. i want to be good to others. dont wanna hate people, n dont do things that make people hate me. nak gembira selalu. uhuhu.. over pulak. mustahil la tuh.




if years from now I see you somewhere, I will look at you and smile. I will remember all the good times we had together

xoxo