Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Sunday, November 18, 2012

jangan begitu wahai orang muda

JUSSENDI

pernah dengar x nama produk ni. x pernah? ini jus kalau tgk nama dia pon dah taw apa function kan. for sure untuk mengurangkan sakit2 sendi, lenguh2 badan, serta penyakit2 yang sewaktu dengannya.


btw, itu bukan isunya,

act, tadi taim aku melepak di butik sambil memerhati gelagat manusia, datanglah seorang nenek. mencari barang katanya. then dia keluarkan satu kotak hijau yang agak kekemekkan~ jadah~. ala.. maksudnya kotak tu dah penyek la.. haa? penyek? sukatilah.. boleh faham dah tu kan..


Aku: Oh. Jussendi. Ada2. Ni dia..
Nenek: Berapa ni.
Aku: 98. Boleh bagi 95.
Nenek: Tadi Tok Wan (beliau bahasakan dirinya tok wan) suruh anak tok wan belikan. dia xmau. die marah2 tok wan. tok wan ada kat dapur masa tu. dia kata dia malu pegang kotak. tok wan menangis dia marah tok wan.


Nenek tu bercerita sambil menangis. kesat air mata guna tudung. depan aku.. ;((  nampak sangat kan dia pendam sepanjang perjalanan dari rumah sampai ke butik..

sedih. kesian.. sampai hati.

sampai hati biar orang tua begitu menangis, elok2 kat dapur dia masak untuk kau,  suruh pegi beli siket nak marah2. ape kes?

aku pon usap2 bahu beliau, cube menenangkan. itu je la yang aku mampu buat.

maka itu saja yang mahu kuceritakan.


conclusion? you want me to make conclusion?

konklusinya, sayangilah orang tua. lebih2 lagi ibu bapa anda.. sobs (pesanan untuk diri sendiri)



my mom cried after i told her this story. super sensitive yaww. like mother like daughter. keh3





No comments:

Post a Comment