Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Monday, December 31, 2012

2012 in memory


2012

~berusia 20 tahun
~pegi melaka rumah tece niryati, waterworld, bbq, lari2 tepi pantai malam2.
~kali pertama derma darah
~exam besar dalam tempoh 2 tahun
~alhamdulillah, good result.
~tinggalkan kms
~kerja di butik kecantikan
~diganggu orang tak siuman
~dapat lesen kereta
~learn how to smile even not in that mood
~pertama kali buat pasport n visa
~first time jumpa miss khoo -.-
~first time jalan ngna sepupu sepapat ke kl.
~berjimba kat penang,pesta penang, queensbay, komtar, gurney,toy museum,


masa yang tak boleh diputar kembali.. hargailah setiap detik kehidupan anda. ;)

::malam ni bertolak balik ke kemaman. sambut tahun baru dalam bas.










Friday, December 14, 2012

si bijak bersama kuncinya






ini motor yamaha nouvo. bernombor plat terengganu.



ini bahagian bawah tempat duduk. seperti yang anda semua lihat, kita boleh mengisi sesuatu didalamnya. ya! sesuatu. contohnya seperti helmet, baju hujan, barang dapur, perabot, tikar getah, dan sebagainya.




bagi orang yang BIJAK seperti saya, ya saya, (dan beberapa rakan2 lain yang sma tahap keBIJAKannya dengan saya), saya telah meletakkan kunci motor nouvo plat terengganu tersebut didalam ruang itu. anda boleh melihat cara saya meletakkan kunci pada rajah dibawah.




kemudian saya tutup seat motor tersebut. tutup dengan betul, biar ada bunyi 'klik'. ha gituu.. 



kemudian apa? kemudian terserlahlah kebijakan tahap dewa dewi saya yang tiada tandingan.  menggunakan tenaga wanita yang tidak seberapa ini untuk menguis2 kembali kunci yang telah ditinggalkan sebentar tadi, ternyata saya gagl dan hanya meninggalkan bengkak pada lengan.

oleh itu, saya sebagai wanita biasa yang tiada kudrat, maka saya minta pertolongan dua orang jejaka sasa untuk menguis kunci yang ditinggalkan tersebut dengan mengepak-ngepakkan sayap kiri seat. (bukan kepak a.k.a wing, kepak, e seperti sebutan ekor, paham? x paham sudah)


itu sahaja ceritera saya si budak BIJAK tak terkira. 

kesimpulannya, berfikir sebelum bertindak. -.-

peace.

assalamualaikum.



Wednesday, December 5, 2012

hey..




hey you... yes you!

thanks sbb jadi pembaca setia blog  saya.. ehehe,, xbley blah..

ayat2 sy x bombastik macam org lain, tp xpelah, asal x memudaratkan org lain, x membuka aib orang secara terang2an tanpa motif, xde benda2 lucah, kire ok la tu kan? hee..



#random

~ha ah memang rasa da lama gila x update.

~mood: mahu makan banyak2 (nafsu)

~eh.. dah disember... kejap aja.. nanti pejamcelikpejamcelik danak bulan 2.

~amalanku sangat kurang ya. bangkit2! need to change.