Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Tuesday, January 8, 2013

resigned, penang dan brader



Hari tu kan.. hari tu.. da lama dah... tapi x la lama sangat..aku telah menamatkan kerjaya aku sebagai seorang promoter di kedai jamu dengan jayanya.. walla.. promoter tuh!! 

 27.12.12
yeay! tamat!


maka untuk meraikan pembebasan itu, aku dan ex roomate telah mengadakan lawatan sambil brjimba ke negeri pulau pinang.

dengan itu ekspedisi kami pon bermula
................



29.12.2012

kiwi. sekitar usm


 stesen bas berhampiran usm.. bahagia nampaknya disitu



queensbay mall


kompleks bukit jambul. tangan bau kari.



karok skalihhh


balik.. muka dah macam hape..

malam itu... ke pesta penang.. hajat awalnya nak carik baju.. tapi akhirnya telah menghabiskan wang dan masa untuk funfair.

hoyyyee!! x naek pon yang ni..
aku naik ape tah namanya boleh tahan mencabar. nak jerit pon sampai x terkeluar suara.. berhenti denyutan jantung mak nak.

(pay less everyday)

HARI BERIKUTNYAAA....
30.12.2012


dalam bas. perjalanan ke toy museum. nak tgk jauh ke x tempat tu, tgk keadaan mamat yang terlentok di kerusi hadapan.. haaa.. jauh x jauh..

dan...
sampai..!


aku awal2 semangat la snap2 gambo. tapi banyak nak mampus la kot.. acano tah dorang blh kumpul. byk jugak toy2 yang aku x penah taw kewujudannya.



x faham kenapa si tudung kelabu buat gaya comel...

fyi, bahan lutsinar yang cover toy2 ni sume bukan kaca taw.. plastik... errr... not cool...


style ape aku pon x mengerti. aku highlight gambo tengah r.
 aku buat ala2 gangam style.  tudung kelabu masih dgn pose comel. yang tudung oren baju hitam tu..aku x pasti. gaya nganga tadah hujan mungkin.



oku


toy museum ni satu tingkat ajo. 
tapi raknya bertingkat2.
 x mampu la kot nak tilik satu2. lama2 jadi bosan.. hoho


yeah.. blog gue.. haruslah gambo gue.
yang bawah belah kiri tu.. ada style x? hew3



ok.. dah2.. balik2..

 senyum...


 ok.. senyum lagii...

last2.. free style
me: lalala,, malas layan..

patung kat situ memang banyak yang amat.. hebat la boleh kumpul. tapi aku x puas hati betol dengan tempat tu. ada satu ketika perut aku memulas2 mintak toilet, masuk2 toilet paip air xdak. gila x gila.. habis aku nak basuh ngan hape dodol.. lepastu tong sampah x mcm penuh pulak kan dengan tisu2. sampai terkeluar2.. gila x senonoh. x kesampaian hajatku.

museum ni ade dalam tourist map la kot. x reti nak jaga kebersihan ke.. malu beb malu.. 

k. dah. habes cerita patung.

then ke gurney plaza
pokok krismes gurney pon jadi.


pastuh dah kebuloq kami ke gerai berhampiran makan rojak pasembuq ngan char kuew teow..


 kuew teow dia biasa2 saja. tapi rojak diaaa...mak aiiii... sedap hingga menjilat siku.. siries x tipu.. masih teringat2 lagi ni keenakan rojak tersebut.. 


pastu balik..
stesen bas komtar
#mukapenat

haa.. part ni bes ni... 

balik tu teros pegi ke terminal sungai nibong nak beli tiket balik ke kemaman. kau tahu dalam bas tu aku berdiri memanjang, penat yang amat. berjalan satu hari suntuk sampai ke malam.huh

ok. berbalik kepada cerita. haa. terminal tuh ad 2 tingkat. so taim nak naik tangga ada la sorang mamat ni duk tanya aku nak beli tiket ke mana.. perkara biasa la tu kalau menjejakkan kaki kat terminal bas. aku malas la kot nak layan. baik aku pegi kat kaunter teros, mudah dan selamat. tapi dia still ikot kitorang sampai ke atas. aku fedup aku masuk kedai runcit, mamat tu pon blah. ha.. reti pon.

tapi bila aku masuk area kaunter dia da duk canang kat membe2 seangkatan dia.

" ada budak sombong weyh tadi.. ha.. ni hah dia.. naik bas je pon, bukannya naik katebang. dia ingat kita ni ulat apa. pakai baju syrikat kot(sambil tunjuk2 baju)." 

n banyak lagi lah.. ohohoi... panas wey panasss.. muka aku da berubah dah.. lagi dia duk ulang lagi panas la kan. 

then aku g kaunter blakang nak ambik tiket. adoi ada jugak muka dia kat situ, Nak bagitaw aku letew dia kerja under syarikt tuh. pastu dia duk perli2 aku lagi depan muka aku. mmg motif la kan. hoi da tahap maksima tu brader. x tahan aku tengking dia sedas. hah.. taw pon hang bla.. aku da menangis  an kat situ, ya allah punyalah sakit hati.

bro.. apa masalah kau sebenarnya.dah aku x mau amek tiket ngan kau, yang kau duk bising knapa. bengang x dapat komisyen eh? lepas tu bos kau x ajar pulak cara2 layan customer? kejadah la perangai macam tuh.

ni nak nasihat siket la brader2 yang carik penumpang tu. dah orang x layan tu boleh x senyap. reti la kitorang nak cari kaunter.. x faham betol la... perangai ya tuhan...menyakitkan hati.

then kitorang trun. x lama lepastu dia datang an kat aku mintak maaf.. effort gila. mesti bos dia kat kaunter tu suruh.  aku dah emosi taim tu, punya tinggi suara aku suruh dia pergi,, dah macam drama sinetron. 
"pergi kamu dari sini! pergi!" ha.. boleh bayang x? tapi xde la mcm tu.. ahaha
hmm.. x perasan plak ad penonton ke tidak. kalau ade pengarah drama, teros suruh aku sign kontrak gamaknya. 


fuhhh..  cerita da lama, kenang balik pon still hangin. first time kot aku tengking org x dikenali. mmg menguji kesabaran tahap gabana..

ok dah.
 begitulah kisah kami di penang.. boleh tahan bes r. part last tu je aku bengang. 
seb bek dapat ambik gambo ngan yaya


muka lepas menangis. -.-
yaya pandang hape tah.. kamera kat depan yaya. puhliss laa. 

k bai
assalamualaikum





Sunday, January 6, 2013

#sentap




kawan.. semua orang pon ada kawan. macam2 perangai.

yang paling aku x minat, kawan yang bila dia berjanji, tapi dia x tepati.

janji tu x semestinya seseorang tu sebut "aku berjanji bhawa...." . maksudku, dorang cakap, tapi dorang x buat. bengang x bengang.

sebagai contohnyalahkan, ada sorang kawan ni cakap, "weyh, pagi esok aku nak g umah ko, kita main masak sama2. kau beli la dulu bahan2, t aku nak gerak aku btaw."

then punyalah semangat kawan nak datang tu, pegi teros hah beli sayur kobis ngan carrot nk main masak2, mak ajak pegi makan nasik lemak warung kak senah pon ko x ikot. mandi pon lebih awal dari biasa, kawan nak datang punya pasal kan.

then tunggu punya tunggu punya tunggu, si kawan tu xda tanda2 nak datang pon. mesej tidak, apa tidak. at least kan, kalau x jadi datang, mesej la sepatah, bg alasan munasabah 2 3 perkataan. baru la kita ni x tertunggu2. elok2 boleh makan nasik lemak tadi, da terlepas. dah masuk tengahari barulah taw yang si kawan tu konfem x datang. itu pon bkan dia yg bagitau. naluri sendiri yang mengatakan begitu..  -.- bengang x bengang... haih...  masalahnya kita x paksa pon dia nk dtg, dia yg ckap nak dtg, lepastu senyap. apa dosa lahkan dapat kawan macam tu.

nak bagitaw, masuk kali ni da 3 kali org buat camni kat aku. seingat aku, aku xdak la kot buat org mcmtu. kalau x jadi pon at least aku bgtaw.

so kepada manusia yang ada kawan, silalah jangan buat kawan anda begitu. jagalah hati orang kalo anda nak org jaga hati anda. jangan selfish.

#sentap