Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Wednesday, February 13, 2013

KL - AUSTRALIA

assalamualaikum

MALAYSIA AIRLINES

KL-AUSTRALIA

15/2/2013 hari jumaat jam 9 pagi. 

tiket flight pertama aku.. ya.. pertama..

perasaan sekarang, bercampur baur, teruja ada, takut ada sedih wajib ada.

teruja, sebabnya, first time aku nak jejak kaki ke negara orang. new surroundings, new climates, new people. teruja nak cari pengalaman baru.  x sabar2 nak masuk degree, orang lain dah nak masuk sem 4 weyh. sungguh menyayat hati. -.-

tapi, aku rasa takut gak , takut tak boleh nak adapt dengan tempat baru. takut sebab english aku tak power. takut dengan pengaruh2 luar. takut dengan manusia2 kejam. tapi aku tau aku ni taklah penakut sangat, kalau tak aku belajar je kat negara tercinta nih. insyaalah semuanya baik2 aja. insyaallah..

perasaan yang paling aku tak suka, sedih, sebab aku akan tinggalkan orang2 yang aku sayang, mak, ayah, adik beradik, kawan2.. sedih sebab terlalu banyak kenangan. sedih sebab kalau aku rindu, tak boleh sewenang wenangnya beli tiket bas kat terminal one. aku harap aku tabah.. :(

ni ada lah sedikit gambar kenangan bersama kawan2 yang sempat aku jumpa sebelum aku meninggalkan negara tercinta. disusun mengikut kronologi~~




hanis. 
at kuantan. 
salah seorang kawan paling lama aku contact lepas kem kepimpinan kat pulau banding. 
sengal2 macam aku jugak.. huhu
selamat berjaya dalam misi memburu kerja bro. ;)


mohamad fazree otheman
sekitar pengkalan maritim
the v.i.p
dah biasa berjauhan. tapi kali ni bertambah tambah jaraknya.
awak jaga diri, jaga hati.
ada masa, ada jodoh, kita jumpa lagi. 
:)):

                                      

kaklong with her.. erm...teman sejatinya sehidup semati mungkin.. 
at home sweet home
mohon kalian melangsungkan perkahwinan ketika aku ada kat rumah ye.




fazree and fad
sekitar kemaman
take care both of you. jumpa kat klia lusa. ;)



fatin fadwana
at kuala terengganu.


she is my girlfriend.
kenal time form 5, 
x sangka boleh rapat.
betol katamu fadu, aku dan kau sangat berbeda.
kau begitu sopan santun tapi aku....hew3
lepas spm memang jarang jumpa. 
bakal jadi guru pendidikan khas. sungguh tinggi tahap kesabaran beliau. aku kagum.
best of luck sayunk. maintain dekan . *wink2*
tolong jangan lupa aku.


shazlin nordin
at pantai teluk mak nik
kenal dari sekolah rendah. she is very kind. 
nanti kalau jumpa lagi, harap dah berani drive sampai ke bukit kuang okeyh. jambatan pun dah siap rasanya masa tu. ;))



belakang kiri : shidah, zura, reyda, momok
depan kiri: miza, yana, syalin
at rumah manis rumah
#majlisdoaselamat


ni semua kawan dari sekolah rendah.. 
sedih nisa xde. sobs.
#majlisdoaselamat


biasalah. majoriti yang second lagi besar dpd first. kan3?
#majlisdoaselamat


#majlisdoaselamat



yana, reyda, miza
at pantai teluk mak nik..lagi..


alololo... cedeyh la camniyy.. hew3


tudung gegot kat pantai itu normal..


belakang kiri: aisyah,syalin,zura,ain
depan kiri: momok,zati,amalina
at rumah zura.
majlis doa selamat
semua kawan dari sekolah menengah kecuali syalin n ain.
x sangka dapat jumpa. ;)


membe last jumpa,
poh n husna. x ambik gambo pun haritu.. sobs2


kalau boleh nak jumpa semua kawan2, tapi apakan daya..

thanks semua.
thanks mom, thanks dad
thanks to all my teachers
thanks to all my friends.
nanti jumap lagi. 4 tahun kejap aje... kot..
hujung tahun kalau banyak duit aku balik. hee..
tolong doakan aku selamat n sukses okeyh. thanks ;)

mintak maaf salah silap, terkasar bicara, terguris hati, 
sesungguhnya manusia itu tak lari dari kesilapan.
im so so sory. 
mintak halalkan semua.

I LOVE ALL OF YOU =)


~siblings~

mak n ayah



~malam terakhir di kemaman, terengganu.

~malaysia tetap di hati (=