Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Thursday, August 1, 2013

Winter break yaww

WINTER BREAK

How did i spent it?
Hmmm..

Let's see

lokasi pertama
Ini sehari lepas exam rasanya. 
Dalam train ke Lakemba.
Lakemba ni salah satu tempat kat OZyang penduduknya ramai orang muslim dan oleh itu, kedai makan yang halal pon banyak lah jugak. 'Makan' . Itu point penting. mihmih


Ini dia. Antara makanan famous kat Lakemba. Briyaniii.. Sesuai untuk sesiapa yang suka makanan yang tak berkuah. Ada je dia kasi kuah putih ala yogurt tanpa perisa, tapi, sangat tak kena dengan tekak aku. 


Then, berjimba nengok movie. First time pergi wayang kat OZ. We watched Despicable Me 2.
Mahal! Even harga student pon less brapa dollar je.. hmmpphh..
Tak nak dah tengok movie lepas ni. 



Then, bermulalah. Ketibaan rakan2 dari Melbourne. Ahlan Wasahlan. ;)

Memang ramai betul yang turun Sydney. Tak menang tangan. Antara sebab diorang turun reramai ni coz ada NCG( National Conference and Games) and Sydney tuan rumah. Tapi pompuan yang turun takde sorang pon terlibat. huu.. 
Ok la. Kira tahun melawat Sydney la.


Zura and Kiwi from Melbourne. Yang tengah housemate.

    
Handball tournament . 
Girls team dapat no. 2 tahu.. Hebat tak hebat. 2 daripada 3. har3. Boleh la tu erk. Bukan last


Budak ni.. erm.. Budak ni.. Boipreng kpd girlpreng guwa.. haa.. Jangan memain. Dia join rugby.


Inilah tugas kami sebagai tourguide. Guide mereka ke jalan yang benar. macam gituhh. Act aku follow je housemate aku. Dia yang lead. Aku banyak membantu dari segi emosi. 

Ini entrance Sydney Tower Eye.

The view from above. :o Magnificent






Hari berikutnya.


Random. Sementara tunggu bebudak lain. Banyak group ouh kena tunggu.
 Tour guide. Bukan kerja mudah. hehh.




Hari berikutnya mungkin..

                           
At Malaysian Hall. With ex KMS-ian. Sydney + Melbourne. 
Just part of us. Ramai lagi yang lain.

Next next day.



Ferry. Area city.




Apa lagi ye. Haa..
Ada sorang dari Melbourne request karipap. Maka untuk menghargai tetamu, aku pon buatlah.


Awkward moment. 
Asalkan korang happy dengan lawak sendiri, kira ok lah. 


Geng akaun.


Next
Burger Fuel. 
Located in the city, but i dunno where. lol
Tapi series, burger ni memang betul2 sedap. Tak tipu. Kalau beli set dapat sekali ngan fries. Pastu dia kasi sos putih. Aku tak tau sos apa, tapi sumpah sedap. 
Nak lagiiii..
With Aziati.


Next
Tetamu dari NZ pula. Welcome2.


Berbuka and taraweh kat rumah membe Uni Sydney. Sedap ouh..!


Next berjimba ngan farah and loni. Bebudak Malaysian hall from KMS.


Kitorang pergi Wildlife ngan Madamme Tussaude. 

Inilah dia nenek madamme tussaude kiterr. Nak tau lebih lanjut mengenai beliau, boleh tgk wiki.



                         
  




lalala.



Seterusnya, kakak2 senior yang baik hati bawak kitorang jalan2 kat Symbio Wildlife. 
Asyik tgk binatang je kan. Hurm.. Tak bosan ke..?  
Act, ada la jugak perasaan macam tu.
Tapi macam akak tu cakap, cuba tgk dengan mata hati,  binatang tu nampak biasa je, japgi kang die duduk, japgi kang baring, japgi kang terbang ke apa, tapi kita x tau yang sebenarnya dorang tengah bertasbih. 
And lagi satu hal, binatang ni kita taw kan dorang takde akal, tapi kekadang manusia ni lagi terok perangainya daripada binatang. kan3?.


geli2.. haha

feberet i uollss.. punyalah cantik si merak ni.. rasa nak wat balik gantung kat dinding. camtuhh

 

..saya ad telinga la..



Our group. Ada group ha.. Jangan memain.
Jalan2 ada game siket baru best kan. Kreatif gak akak2 ni. Sambil2 tengok haiwan, boleh jugak tengok quran.

Haa.. begitulah cerita saya dalam masa sebulan cuti ni. Banyak je buat benda lain, tapi disebabkan tiada gambar, maka, malas nak cerita.




::Bila dah start kelas baru nak post. 
  Semangat menulis yang kian pudar.

Ok lah.. tu je.. Bagi rakan2, bersemangatlah memulakan sem baru. Bulan 11 ni balik! Tak lama dah! Yeahh!! Minggu depan raya ada kelas! Yeahhh! :( Hambar.... 

K bai
Assalamualaikum.