Blogger Layouts

Instagram : tirazairee

Wednesday, July 29, 2015

Menjangkau


Aku selalu kagum dengan ciptaan manusia yang hebat.

Macam mana? Macam mana orang boleh terfikir nak buat benda hebat macam tu. Macam mana diorang organize? Macam mana boleh menjadi sedangkan banyak gila uncertainty. Ha keluar bahasa engineering. I just kennot brain. Huh.

Then kau akan kembali kepada sang pencipta. Kehebatannya menjangkau akal fikiran.

Ampunkan aku jika aku lupa.


Sunday, June 21, 2015


Setiap kali rasa macam nak jadi baik, ada je terannoyed dengan orang. Ada je tersakit hati. Ada je yang tak kena. Selalu terbayang manusia2 baik yang aku pernah jumpa, How on earth they do it?!. Sumpah payah weh. I willl tend to be rude or sarcastic with people I am annoyed with. Yeah. So that they know I am annoyed.

Nak jadi baik. Kenapa org sekeliling tak membantu. Sobs.

Ujian. Ujian.


Monday, June 15, 2015

Situasi awkward lepas terawikh


Kau tengah berzikir lepas solat. And mata liar kau perasan orang sebelah punya tangan tak boleh duduk diam. Picit jerawat, garu hidung, korek daging celah gigi, korek tahik mata. Kau kat sebelah macam, hmm.. dia ingat aku tak nampak ke. Tak kisah la kan dia nak buat apa. Tapi... bila time nak salam lepas habis solat tuuu, gila serba salah. Nak salam ke tak, salam ke tak. Kalau tak salam biadap norr.. Kalau salam kau teringat2 jari jemari dia yang mengerikan. Tapi at the end, kau salam juga, sebab no choice. Hahh!

So, pesanan kepada manusia2 di luar sana yang solat berjemaah, bagus.. teruskan. Tapi, jagalah tangan amda daripada menyentuh perkara aneh yang memualkan. Kesian orang sebelah. Haha.

Selamat berpuasa gais!

Exam lusa! OMG.

Bai.

Tuesday, June 9, 2015

Rindu lah gilaaaa!!




Hope you are fine ;)
.

Thursday, June 4, 2015


Berpahit pahit dulu
Bermanis manis kemudian

Moga moga

Saturday, May 30, 2015


But for me, it's every millisecond.
or maybe nanosecond.

Cari dan terus cari.

Harus Kuat.


Thursday, May 28, 2015

Hidup tak selalunya indah.

Klishe.

Yes I know.

Sunday, April 12, 2015



Biar orang lain bodoh. 
Jangan kau pun terikut sama jadi bangang.